Novell 08 : nitton noveller med strängnäsanknytning - Sant & osant (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2008-05-01
Förlag
Axplock
Medarbetare
Wolfert Rudborg, Monica (förf.) / Tänser, Lena (förf.) / Hellgren, Per (förf.) / Drakengren, Hanna (förf.) / Encosson, Lotta (förf.) / Lundborg Edenholm, Anna-Lisa (förf.) / Becker, Håkan (förf.) / Österberg, Hanna (förf.) / Clevberger, Philip (förf.) / Rösjö Agrell, Anna (förf.) / Hultberg, Cecilia
Illustratör/Fotograf
Kajsa Vasseur
Dimensioner
190 x 130 x 12 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789185385614
Novell 08 : nitton noveller med strängnäsanknytning - Sant & osant (häftad)

Novell 08 : nitton noveller med strängnäsanknytning - Sant & osant

Häftad Svenska, 2008-05-01
95
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna antologi Sant & Osant innehåller de vinnande bidragen i tävlingen Novell 08 som kom till på initiativ av Bokia, Oskar Eriksons Bokhandel, och Bokförlaget Axplock. Även Mariefreds Bokhandel och Strängnäs kommun har medverkat.

Sant & Osant är en mycket intressant och läsvärd samling noveller om sådant som hänt och sådant som inte hänt. Det är glädjande många som berättar inte bara om humoristiska episoder och olika mysterier, utan även om hur livet var förr och om hur det kan vara idag! Novellen lever!

Här förord av Ulla Trenter:
När ni med stor förväntan slår upp denna bok ska ni veta att juryn har haft ett oerhört tufft arbete! Inte mindre än 47 bidrag har kommit in, alla med stora förtjänster på olika sätt. Det var inte lätt att välja ut det fåtal som kunde få plats i antologin!
Om man slår upp "novell" i Bonniers Lexikon förstår man att det som föreligger i denna bok är Tjechov-novellen. Den är ett utsnitt ur livet, skenbart konstlös, ofta psykologiskt djup lodande och stämningsmättad.
Ja men visst är det vad vi fått!
Noveller är underbara att läsa och svåra att skriva. Juryn har haft förmånen att få läsa dessa fantastiska skildringar, som alla tilldrar sig i Strängnäs kommun. Ni har förmånen att få ta del av 19 av dem!
För juryn
Ulla Trenter

och förlagets efterord:

Under hösten 2007 utlystes en tävling om bästa novell med Strängnäsanknytning. Tanken var att stimulera till novell skrivande och att samla de vinnande bidragen i en antologi, som kunde presenteras på kulturdagen i Strängnäs.
Initiativtagare till tävlingen är Bokia Oskar Erikssons bok handel i Strängnäs och Bokförlaget Axplock. Medarrangörer har varit Mariefreds Bokhandel och Strängnäs kommun.
Många intressanta manus har kommit in. Varje manus som skickats in under pseudonym har lästs och bedömts under stor sekretess av en jury som bestått av Peter Bodén, Christer Hermansson, Anna Säfström Orstadius, Karin Richter och Ulla Trenter Palm.
Förlaget vill tacka alla bidragsgivare. Det har varit en trevlig och positiv resa vi gjort tillsammans med er.
Ordet "Strängnäsanknytning" har tolkats på många olika sätt och det är glädjande att personer i alla åldrar samsas i den här antologin. Vi beklagar att vi inte kunnat ge plats åt alla.
Tack också till juryn och andra som medverkat vid redige ring, korrekturläsning etc. och därigenom gjort utgivningen av denna antologi möjlig.
Strängnäs i april 2008

Medverkande:

Lars Thor - Barberaren i Govilja Lillemor och Olle Alm - Torparunge i Åker Inger Lernevall - Fru Hansson och rökningen Therése Palmer - Rena snurren
Monika Wolfert Rudborg - Bron Lena Tänzer - Sparvmannen Per Hellgren - Där regnet aldrig faller skiner aldrig solen
Hanna Drakengren - En symbol för makt och seger Inger Lernevall - Sista varningen Jens Klitgaard - Skalkropp Anna Wallentin - Feriebarn
Anna-Lisa Lundborg Edenholm - Namnsdagskalaset Lars Thor - Sommarlovsdag Lotta Enocsson - Kungens piga Håkan Becker - Korparna vid vattnet
Hanna Österberg och Philip Clevberger - Att skynda sig hem Anna Rosjö Agrell - Långt ifrån marken Cecilia Hultberg - Det man inte anar
Rolle Berg - Ung i Strängnäs 1960-70
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Novell 08 : nitton noveller med strängnäsanknytning - Sant & osant
  2. +
  3. Doktorand i rosa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Doktorand i rosa av Stefan Olsson (häftad).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna