Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ben Cooper och Diane Fry (del 9)
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2009-11-20
Förlag
Minotaur
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
The Kill Call
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
560 g
SAB
Hce
ISBN
9789185419173
Sista samtalet (inbunden)

Sista samtalet

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2009-11-20
207
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Det är rävjakt ute på en regn- och vindpinad ljunghed i grevskapet Derbyshire, när hundarna plötsligt hittar ett lik. Det tillhör en välklädd herre som har fått skallen krossad - men av vad?
I samma veva ringer en anonym röst och berättar för polisen om just detta lik. Det är bara det att anmälaren påstår att det ligger nästan en kilometer från den plats där hundarna verkligen hittade det.
Diane Fry och Ben Cooper får inte någonting att gå ihop, och snart nog får de lära känna en värld av jägare och militanta jaktsabotörer, häststölder och en tämligen undanskymd sektor av den brittiska köttmarknaden.
Diane Fry försöker ta reda på mer och mer om den mördades ljusskygga affärsverksamhet, medan Ben Cooper blir alltmer övertygad om att mordgåtans lösning står att finna långt tillbaka i ett ganska solkigt förflutet.
Historiens vingslag ekar över denna trakt, inte minst i den lilla by där minnet av digerdöden har blivit en lukrativ turistattraktion.
Men hur levande historien än må vara upptäcker Fry och Cooper rätt snart att nuet är jobbigt nog.

Stephen Booth, född 1952, var i 25 års tid verksam som journalist inom ett antal olika områden. Sista samtalet är Stephen Booths nionde roman om de båda poliserna Ben Cooper och Diane Fry.

"Engelskt när det är som bäst - Förutom att Sista samtalet skildrar vacker, vidsträckt natur i en stark kontrast mot mänsklig inskränkthet och rädsla så låter också Booth Fry och Cooper utvecklas på ett oväntat intressant sätt. Och jag ser för första gången på länge fram emot Booths nästa bok." Norra Skåne

"Man lär sig alltid nya saker i Booths deckare och dessutom ger hans fantastiska miljöskildringar böckerna en extra dimension." Kristianstads Bladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sista samtalet
  2. +
  3. På väg mot döden

De som köpt den här boken har ofta också köpt På väg mot döden av Stephen Booth (inbunden).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sista samtalet