Flickan i floden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ben Cooper och Diane Fry (del 10)
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2010-09-29
Förlag
Minotaur
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
The lost river
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
550 g
SAB
Hce
ISBN
9789185419548

Flickan i floden

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2010-09-29

Slutsåld

Det är maj månad och värmebölja i Derbyshire. När kriminalinspektör Ben Cooper tar en löprunda utmed floden hör han plötsligt skrik, en liten flicka har hittats drunknad i vattnet. Hon hette Emily Nield och blev åtta år gammal. Enligt föräldrarna sprang hon ut i floden efter en hund och råkade halka på några stenar. Hon har ett sår i pannan som kan ha uppstått då hon föll. Ben grips dock av känslan att något helt annat kan ha hänt. En polisutredning inleds och det dröjer inte länge förrän man gör ett makabert fynd vid en annan del av floden. De båda händelserna har ett oroväckande samband ...

Under tiden är Diane Fry, Bens kollega, mitt uppe i en personlig kris. När hon några år tidigare arbetade inom Birminghampolisen utsattes hon för en ovanligt rå gruppvåldtäkt. Diane har aldrig kommit över händelsen och det börjar märkas i hennes arbete. Gärningsmännen är fortfarande på fri fot, men nu har DNA-spår kunnat kopplas till två bestämda personer. För att hjälpa Diane att ta sig ur krisen beordras hon av sin chef att delta i Birminghampolisens utredning. Varken Diane eller hennes överordnade anar att detta kommer att leda i helt oväntad riktning - rakt mot Dianes eget smärtsamma förflutna.

Den här gången får parhästarna Fry och Cooper driva två olika polisutredningar som löper parallellt men som har vissa gemensamma nämnare. Spänningen stegras då intrigen tätnar och mord, svek och skamfyllda familjehemligheter sakta nystas upp. Än en gång har Stephen Boots skapat en kriminalroman med skickligt sammanvävd handling och thrillerns obevekliga grepp om läsaren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stephen Booth