Skuggor på vattnet : och elva andra berättelser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
441
Utgivningsdatum
2011-06-01
Förlag
Minotaur
Översättare
Jan Malmsjö
Originaltitel
The price of love
Medarbetare
Imperiet, Reklambyrå AB (form)
Dimensioner
213 x 143 x 30 mm
Vikt
540 g
SAB
Hce
ISBN
9789185419562

Skuggor på vattnet : och elva andra berättelser

(14 röster)
Häftad, Svenska, 2011-06-01
177 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
  • Skickas inom 1-3 vardagar
    48 kr
Visa alla 1 format & utgåvor
Spänningsladdade kriminalgåtor i mästarklass

Överkommissarie Banks lyckas slita sig loss från sitt arbete några dagar för att åka och hälsa på sina gamla föräldrar, som ska fira guldbröllop på ett lagom storstilat sätt.

Helt plötsligt står Banks inför en hel vägg av minnen, framför allt från tonåren. Det är filmer, böcker och låtar i massor. Och en stor och härligt omogen förälskelse.

När Banks på nytt stöter på namnet på flickans mamma ramlar alla minnena över honom på en och samma gång. När han tänker på den kärlek han upplevde blir det till och med uthärdligt att träffa sin odräglige och äckligt framgångsrike bror. Det är bara det att flickans mamma nyligen har dött.

Inte ens när Banks närmar sig barndomens land slipper han ifrån döden som följeslagare. Inte heller slipper han helt ifrån obehagliga och mer eller mindre kriminella typer. Inte ens när hans föräldrar så sakteliga gör sig redo för att fira.

Peter Robinson är i Sverige mest känd som romanförfattare men har också skrivit åtskilliga noveller.

Här presenteras ett urval på 12 längre och kortare berättelser i mästarklass, och i fyra av dem återser vi den ständigt problemtyngde och hårt arbetande överkommissarie Banks.

"Skuggor på vattnet rymmer en skatt av läsarpärlor. I tolv noveller bjuds man på brott i alla tänkbara former, av lysande intriger och vid i alla fall ett tillfälle även inslag av skräck och övernaturligt. De är förlagda i vitt skilda miljöer och epoker och behöver inte läsas i någon bestämd ordning, utan det är bara att välja och vraka bland dessa pärlor till noveller" Borlänge Tidning

"Boken bjuder alla på den väl avvägda balansen mellan skildringen av polisarbetets alla detaljer och Banks egen privata värld, som vi vant oss vid i Robinsons både ömsinta och brutala verklighetsdemaskeringar. Flertalet av novellerna är små pärlor av briljant utformade, laddade, överraskningsrika berättelser från vardagens kriminella sammanhang. I längre såväl som kortare format är författarens prosa en njutningsrik läsning med sin språkliga elegans och bitvis också påtagligt humoristiska framtoning. Denna samlingsvolym utgör ett fint komplement till författarens romaner om Banks och bereder en hängiven läsekrets stor glädje." BTJ

"Boken med bästa formatet... Gå och känn på Peter Robinsons Skuggor på vattnet från bokförlaget Minotaur i närmaste bokhandel, den är alldeles underbar att hålla i handen, som ett gosedjur. Den optimala goseboken, man får lust att bita i den." Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skuggor på vattnet : och elva andra berättelser
  2. +
  3. Carol

De som köpt den här boken har ofta också köpt Carol av Patricia Highsmith (pocket).

Köp båda 2 för 232 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Skuggor på vattnet : och elva andra berät...