Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Alan Banks (del 11)
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2010-12-20
Förlag
Minotaur
Översättare
Jan Malmsjö
Originaltitel
Bad Boy
Medarbetare
Stjernfeldt, Fredrik (form)
Dimensioner
210 x 130 x 20 mm
Vikt
387 g
SAB
Hce
ISBN
9789185419609

Bad boy

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket, Svenska, 2010-12-20
91 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En livsfarlig psykopat - och en förälders värsta mardröm

Alan Banks är på semester när en kvinna söker honom hemma på polisstationen. Hon är mycket upprörd och för Banks kollega Annie Cabbot berättar hon att ett vapen har hittats i dotterns rum, ett vapen som kan ha kopplingar till den undre världen. En polisstyrka skickas till huset för att undersöka saken. Men situationen utvecklas snabbt i fel riktning, och innan man vet ordet av har en person dödats. När massmedia får nys om saken blir det stora rubriker.

Så inleds en utredning som snabbt går i helt oväntad riktning. Det framkommer att Alan Banks dotter Tracy är inblandad, och att hon just nu svävar i oerhörd fara. Vapnet som man fann hos väninnan tillhör Tracys nya pojkvän Jaff, en ung man med farlig charm.

Medan Banks är på semester har Tracy och Jaff dragit sig tillbaka i faderns stuga. Vad Tracy inte vet är att hon snarare är Jaffs gisslan än hans flickvän. För Jaff är en man helt utan samvete, en man som ser allt och alla som handelsvaror. Just nu jagas han inte bara av polisen utan även av en hämndlysten maffiaboss, och han börjar bli alltmer desperat. Om han inte snart hittar en flyktväg måste han förhandla, och det enda han har att köpslå med är Tracy.

Det dröjer inte länge förrän även Alan Banks kopplas in på fallet. Ganska snabbt inser han att det är ett betydligt mer komplicerat än man först trott och att han måste ta mycket stora risker för att lösa det. Den här gången handlar det inte bara om att sätta karriären på spel, den här gången är insatsen hans dotters liv.

"En utsökt lektion i berättarkonst, något alltför sällsynt i en tid då deckargenren är mer uppfylld av det vardagliga livets vedermödor än att skapa sammanhang."

The Independent
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bad boy
  2. +
  3. Själens dunkla rum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Själens dunkla rum av Peter Robinson (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 291 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bad boy. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bad Boy
    Bokälskaren, 28 augusti 2011

    Alan Banks är på semester när hans före detta granne kommer i på stationen och söker honom. Till sist lyckas Alans kollega Annie Cabbott övertala kvinnan att berätta om sitt ärende för henne istället, och får veta att kvinnan hittat en laddad pistol i sin dotters rum. Insatsstyrkan skickas till huset för att hämta pistolen, men allt går fel...

    Annie får ganska snart veta att Alans dotter Tracy verkar vara inblandad på ett hörn, och hon är nu försvunnen, tillsammans med Jaff, som av a... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Bad boy