Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ben Cooper och Diane Fry (del 11)
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2011-09-06
Förlag
Minotaur
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
The devils edge
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
480 g
SAB
Hce
ISBN
9789185419654
Djävulsklippan (inbunden)

Djävulsklippan

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2011-09-06

Slutsåld

I en villa i byn Riddle hittas en kvinna mördad i sitt kök. Maken, som uppenbarligen sett på teve, påträffas svårt skadad i en annan del av huset. Misstankarna går till en fruktad rånarliga som sedan en tid härjar i trakten. Trots att det i den eleganta villan finns många stöldbegärliga föremål, tycks inget ha försvunnit.

Snart inträffar ytterligare ett våldsamt dödsfall. En äldre man avlider av en hjärtinfarkt sedan han försökt stoppa en maskerad inkräktare i huset. Kriminalinspektör Ben Cooper börjar få en känsla av att allt inte står rätt till i det flotta villakvarteret. Under den glättade ytan frodas girighet, avundsjuka, missunnsamhet och kanske även ondska.

Medan Cooper går vidare med utredningen inkommer ett oväntat tips. Lokaltidningen har fått tre samtal med samma mystiska meddelande: "Nämn Sheffield Road för dem." Journalisten tror att det är ett meddelande till polisen. Sheffield Road ligger inte långt från mordplatsen, men det enda som finns där är några övergivna bondgårdar och en större byggnad. Vilket samband har denna plats med mordet på den trettiosexåriga kvinnan?

Krypande spänning, skickligt sammanvävd intrig och nyanserade karaktärer - Djävulsklippan är en kriminalgåta av bästa engelska snitt. Precis som i de tidigare populära böckerna om Ben Cooper utgör Peak Districts dramatiska landskap och små idylliska byar en fantasieggande inramning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Djävulsklippan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En naturskildring
    Rubella, 31 mars 2012

    Det här är den sämsta bok Stephen Booth har skrivit. Det är mycket naturskildring och inte så mycket deckare. Det är sorgligt vad boken är dålig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stephen Booth