Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
John Rebus (del 18)
Utgivningsdatum
2013-09-13
Upplaga
1
Förlag
Minotaur
Översättare
Ulf Gyllenhak
ISBN
9789185419951
En annan mans grav (e-bok)

En annan mans grav (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-09-13
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
John Rebus är en man som sällan håller sig till reglerna. Egentligen är han pensionerad från Edinburghpolisen, men har lyckats hålla sig kvar som civilanställd utredare på avdelningen för cold cases, där man arbetar med gamla olösta fall. Han har samarbetsproblem med sin chef, är under utredning av den egna poliskåren och har svårt att acceptera att han inte längre är anställd ?på riktigt?. Relationen till dottern är fortfarande sval och flaskan kanske är hans trognaste vän.
När han kontaktas av en kvinna vars dotter försvann för ett decennium sedan är han till en början oengagerad. Men något i kvinnans berättelse väcker till slut hans intresse. Det visar sig att det är flera kvinnor som saknas i samma område och att det finns många likheter mellan fallen, bland annat har någon skickat sms med mystiska bilder till de försvunna kvinnornas vänner. Utredningen växer och pressen slår upp det stort med intervjuer av de anhöriga.
Rebus upptäcker att det finns krafter som inte vill att sanningen uppdagas, inte bara i den undre världen utan även bland hans kolleger.
Rebus var redan tidigare känd för sina oortodoxa metoder och numera känner han sig fri att göra allt som krävs för att få fast gärningsmannen. Men den stora frågan är: kan han hålla sig på rätt sida av lagen?
Än en gång får vi stifta bekantskap med John Rebus. Ian Rankin räknas till en av Storbritanniens  främsta kriminalförfattare. År 1987 kom den första boken om kriminalkommissarie John Rebus och Ian Rankin har låtit sin hjälte åldras i takt med böckerna.

Översättare: Ulf Gyllenhak,
Omslagsformgivare: Fredrik Stjernfeldt
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En annan mans grav