Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Alan Banks (del 13)
Antal sidor
388
Utgivningsdatum
2014-08-05
Upplaga
1
Förlag
Minotaur
Översättare
Jan Malmsjö
Originaltitel
The children of the revolution
Dimensioner
214 x 145 x 31 mm
Vikt
568 g
SAB
Hce
ISBN
9789185419999

Revolutionens barn

(54 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2014-08-05
196 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det förflutna hinner alltid ikapp

Enstöringen Gavin Miller hittas död på ett järnvägsspår under en gångbro. Till att börja med vet inte Alan Banks och Annie Cabbot om de har att göra med ett mord eller ett självmord. Utredningen pekar åt en rad olika håll: Gavin hade femtusen pund på sig då han hittades, man finner droger i hans stuga och några år tidigare har han fått sparken från sitt arbete som universitetslärare efter att ha anklagats för sexuella trakasserier mot studenter.

När man går igenom de telefonsamtal han gjorde veckan innan sin död hittar man ett som sticker ut, till en lady Veronica Chalmers. Vad kunde outsidern Gavin ha velat en kvinna från samhällets högsta skikt?

Efter hand leder utredningen Banks och Cabbot bakåt i tiden till 1970-talets gruvarbetarstrejker och politisk aktivism på den yttersta vänsterkanten. Flera personer som figurerar i utredningen har kopplingar dit och frågan är bara om det är där svaret på vem och varför Gavin mördades finns. I takt med att alltfler mörka hemligheter ur det förflutna blottläggs blir det uppenbart att man aldrig kommer undan sin historia och att politikens förutsättningar inte förändrats alltför mycket sedan den tid då revolutionens barn skanderade slagord från barrikaderna.

"Revolutionens barn är en i alla avseenden briljant Peter Robinson-deckare med kriminalkommissarie Banks som
effektivt nav i en intrikat intrig i nuet med starka rötter tillbaka till 70-talet. Robinsons förtätade dialoger för handlingen intresseväckande framåt, tecknar samtidigt distinkt de olika karaktärernas personligheter. Det intelligenta polisarbetet är detaljgenomlyst, bilden av det moderna samhällets förflackning är övertygande nyanserad. Författarens språk har en enkelhet som rymmer bottnar och med jämna mellanrum även låter en både ömsint och vass humor berika skeendena. Än en gång har Robinson nått den deckarnivå som absolut gör honom till en av de främsta." BTJ

"Robinsons huvudfigurer känns så mänskliga och är inte helt igenom sympatiska. Anne Cabott är bitchig, Alan Banks alltför egensinnig och i tjusiga polisinspektören Winsome bor innerst inne en liten moraltant. Det är inga övermänniskor som försöker lösa de prydligt förpackade mordgåtorna, inte heller går allt på räls, utan återvändsgränderna är ofta många, misslyckandena vanliga. Man vet vad man får i Robinsons historier om Alan Banks. Men därifrån är steget till förutsägbarhet stort." Kristianstads Bladet

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Revolutionens barn
 2. +
 3. I mörkrets skugga

De som köpt den här boken har ofta också köpt I mörkrets skugga av Peter Robinson (pocket).

Köp båda 2 för 247 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Revolutionens barn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Man känner igen sig!
  Ann Modigh, 18 oktober 2014

  En ordinär bok om kommisarie Banks,inte en av de bästa, men ändå ett måste om man följt alla delar. Jag har ett 30-tal sidor kvar av boken, och måste väl ändå erkänna att lite långsökt blir det nog när både den skyldige och orsaken avslöjas. Språket Peter Robinson använder är som vanligt en höjdare, liksom att följa de huvudpersoner som finns i Robinsons Banksberättelser

 2. Still going strong
  Hans Göran Bergqvist, 11 september 2014

  Som alltid är Peter Robinsons böcker underhållande på ett spännande,varmt och mysigt sätt.
  Man får följa utredningens vindlingar bit för bit parat med ett underliggande tema (radikalism,politik och Maggie Thatcher),musik (Grateful Dead),pubar,författare och ungdomar på glid.
  Alan Banks omger sig med många kvinnor i arbetet (feminism?) och naturligtvis finns Annie med på ett hörn som så många gånger tidigare.
  Skall jag ha någon invändning mot en i övrigt bra bok är att Alan Banks t... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Revolutionens barn