Ett bra liv är inte bekvämt : en bok om mental styrketräning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2018-04-05
Upplaga
1
Förlag
Krilon Förlag
Dimensioner
246 x 174 x 21 mm
Vikt
714 g
SAB
Dokb
ISBN
9789185421312
Ett bra liv är inte bekvämt : en bok om mental styrketräning (inbunden)

Ett bra liv är inte bekvämt : en bok om mental styrketräning

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-04-05
330
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
För dig som vill prestera på topp, tåla stress, njuta av livet och ha en god hälsa.

Ett bra liv hög livskvalitet, god hälsa, glädjefylld vardag, ork att engagera sig i meningsfulla och väsentliga saker, samhörighet med människor man verkligen bryr sig om är inget man får till skänks utan måste göra sig förtjänt av och kämpa för. Därför är mental styrka av central betydelse i hälsovård och rehabilitering.

Det går visst att köra hårt med sig själv, må bra under tiden och hålla i längden bara man vet hur. Positiv stress har lika starka kopplingar till god hälsa som negativ stress har till ohälsa. Den här boken klargör detta både teoretiskt och praktiskt.

Boken vänder sig till människor med pretentioner på livet vad gäller både prestationer och välbefinnande, de som vill lära sig att bättre förstå sina egna mentala styrkor och svagheter och hur det går till att göra sitt bästa utan att duka under för stressen. Efter en teoretisk genomgång i de inledande kapitlen är boken fylld av exempel på hur man använder sig av de verktyg som är grunden för mental styrketräning. Läsaren guidas till ett personligt anpassat urval av praktiska tillämpningar och övningar för att förstärka sin stresstålighet, återhämtningskvalitet, prestationsförmåga, energitillgång och välbefinnande. Det här är en bok som man med lätthet sträckläser en gång och sedan ofta konsulterar under lång tid av intensiv personlig utveckling.

Författaren Clas Malmström är läkare, specialiserad inom psykofysiologisk beteendemedicin och rehabilitering, uppmärksammad för sitt arbete med metodutveckling inom mental friskvård och psykiatrisk rehabilitering. Han är en flitigt anlitad rådgivare åt företagsledningar i flera länder i frågor som rör personalvård samt psykosocial och organisatorisk arbetsmiljö. Under senare år har Clas också uppmärksammats för sina inspirerande och lärorika föreläsningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett bra liv är inte bekvämt : en bok om mental styrketräning
 2. +
 3. Möjlighetstänk! - Mental träning i nytt ljus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Möjlighetstänk! - Mental träning i nytt ljus av Clas Malmström (inbunden).

Köp båda 2 för 529 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ett bra liv är inte bekvämt : en bok om mental styrketräning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lite rörig men väldigt matnyttig
  Anna, 12 mars 2021

  Oerhört värdefullt innehåll för folk i olika grader av trötthet/utmattning. Introduktion och självtest följt av ett sorts smörgårdsbord av verktyg. Författaren verkar ha erfarenhet av vad som fungerar i verkligheten. Har haft stor nytta av den och tycker den är konkret och effektivt skriven trots att "kokboksupplägget" gör att den bitvis känns lite rörig.

 2. Stelt språk
  Carina, 31 december 2020

  Ett lite stelbent språk, vilket gör den tyngläst.
  Säkert både intressant och nyttig men det kommer att ta ett bra tag att tragggla mig igenom

 3. Tänkvärt!
  Göran Engström, 25 juni 2019

  Eg är boken full av självklarheter, men när man får det strukturerat i ser man vad mkt man kan förändra med små medel. Mkt läsvärd!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Clas Malmström