Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2010-09-02
Förlag
Norlén & Slottner
Dimensioner
230 x 160 x 25 mm
Vikt
640 g
SAB
Hc
ISBN
9789185429899
Jag kommer sen... (inbunden)

Jag kommer sen...

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-09-02

Slutsåld

Boken "Jag kommer sen" är en dokumentärroman som tar sin utgångspunkt i Anne-Britt Söderbergs liv. Den där kylslagna oktobernatten 1998 när ingenting var som vanligt i centrala Göteborg, när "diskoteksbranden" blev ett begrepp, förlorade hon dottern Johanna och påbörjade den mödosamma vägen tillbaka till ett gott liv. Man får följa henne förbi Johannas skrynkliga fötter på bårhuset, genom de mörka nätterna med tårar, kamp och förtvivlan men också fram till förlåtelse och nytt mod. Till en helt ny inriktning i livet.

Samtidigt gör boken en djupdykning i historien kring en av Sveriges värsta katastrofer i modern tid. Den baseras på två års research och intervjuer med överlevande ungdomar, brandmannen Gunnar Lindahl, chefsåklagare Ulf Norén, kommunens stödpersonal med Lars Lilled i spetsen, kommunens dåvarande "starke man" Göran Johansson, advokaten Thomas Bodström med flera. Ett 25-tal personer är intervjuade som underlag för boken.

Fem kronor för varje såld bok går till anhörigföreningen Boa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Jag kommer sen.... Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. När det värsta händer..
  Sara Thelma Franklin Larsson, 27 september 2011

  En hemsk men ändå fantastiskt stark och bra bok om när det värsta ofattbara händer men hur vägen ut ur det kan se ut. Ann-Britts resa är beundransvärd och förutom gränslös förtvivlan och sorg förmedlar hon också ett starkt hopp och en stor vacker kärlek att få leva vidare med sin dotter Johanna i hjärtat!! En bok alla borde läsa..

 2. En läsvärd bok.
  yvonne gårdenfjäll, 3 november 2010

  En bok som berör i själ och hjärta, svårt att lägga ifrån sej . En eloge till Eva och Anne-Britt som gjort denna mycket läsvärda bok. Passerar olycksplatsen varje dag och då minns jag den morgon som det var igår. Att orka gå vidare efter en sådan fruktansvärd förlust tror jag inte vi kan föreställa oss?En bok som resten av min familj ska läsa.

 3. Läs den!
  Ingela Ersson, 12 oktober 2010

  Berörd i själen! Så kan jag bäst beskriva boken som beskriver en oerhört tragisk händelse. Den är skriven med stor värme och kärlek och ger hopp och tro på framtiden. Samtidigt faller tårarna på många ställen i boken, även om jag inte själv upplevt något liknande kan jag förstå den oerhörda smärta som finns.. Eller försöka förstå i alla fall. Man får också följa hela händelseförloppet samt en hel del fakta om katastrofen. Boken lämnar kvar en känsla av glädje i sorgen, betydelsen av vänskap o... Läs hela recensionen

 4. Lätt o tung på en gång!"
  Lotta, 30 september 2010

  En bok om ett tungt ämne skriven på ett lättläst sätt.
  jag är själv dyslektiker,men har ändå inga problem med att läsa denna bok,om man bortser från lite tårar,men dom mår man inte dåligt av att fälla.
  En bok jag varmt rekomenderar!!!!

 5. Fantastisk bok.
  Göteborgare, 30 september 2010

  Boken plockade fram många känslor. Tårar ,hopp och till slut gläje över att levet går vidare. Ann-Britt har beskrivit sin förtvivlan över att mista sin dotter på ett otroligt sätt.Jag känner verkligen med henne. Att blanda in fakta om branden o följande rättegång gjorde den inte sämre. En fantastisk bok som jag rekomenderar alla att läsa.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Eva Wiklund

Bloggat om Jag kommer sen...