Nattskärran (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (232.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Ann Lindell (del 5)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2010-10-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789185430215
Nattskärran (ljudbok)

Nattskärran (ljudbok)

(2 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2010-10-21
119
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är tidig morgon den 10 maj 2003. En taxichaufför på väg att avsluta sitt nattpass gör en chockerande upptäckt. Varenda skyltfönster på Drottninggatan i centrala Uppsala är krossat och gatan fylld av glassplitter.

Media strömmar till och mitt under direktsändning i lokalradion hörs ett skrik inifrån en bokhandel. En ung man har hittats mördad i butiken.

På Uppsalapolisen är man frågande och djupt oroad. Vad ligger bakom vandaliseringen? Finns det något samband mellan glaskrossningen och mordet? Och vem är mördaren? När en mordbrännare börjar sprida skräck i staden blir situationen än mer kritisk.

Femtonårige Ali tror sig veta vad som hände den där natten. Men ska han våga berätta vad han såg? Han utsätts för allt allvarligare hot och fruktar snart för sitt eget liv.

Ann Lindell är tillbaka i tjänst efter sin barnledighet och hamnar omedelbart mitt i ett fall som prövar henna hårt, både privat och professionellt. Under arbetet får hon ett överraskande telefonsamtal. Det är Edvard Risberg, hennes gamla kärlek. Men hans röst låter annorlunda.

Nattskärran utspelar sig i ett Uppsala splittrat av fördomar och segregation. Det är den femte romanen i Kjell Erikssons uppmärksammade serie om Ann Lindell. Den föregående, Prinsessan av Burundi, utsågs till Årets bästa svenska deckare 2002.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kjell Eriksson