Tester och mätmetoder : för idrott och hälsa (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2009-02-12
Förlag
SISU Idrottsböcker
Dimensioner
271 x 210 x 20 mm
Vikt
1200 g
SAB
Rb
ISBN
9789185433131
Tester och mätmetoder : för idrott och hälsa (häftad)

Tester och mätmetoder : för idrott och hälsa

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2009-02-12
419
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Testa dina gränser och din hälsa!

Tester och mätmetoder för idrott och hälsa är en gedigen sammanställning av kunskap och erfarenhet inom det humanbiologiska området. Boken innehåller mer än 130 olika tester och mätmetoder och hjälper dig att få svar på bland annat följande frågor:

 • Har önskade träningseffekter uppnåtts?
 • Hur kan prestationsutvecklingen optimeras?
 • Har genomförda rehabiliteringsåtgärder gett önskat resultat?
 • Vilka tester är bra för att utvärdera den fysiska hälsan?


 • Tester och mätmetoder innehåller exempel på mätmetoder för att uppskatta aerob och anaerob potential, styrka, sssnabbhet, koordination och rörlighet i deras olika former. Vidare beskrivs metoder för undersökning av näringsintag, näringsförbrukning, medicinska och kroppsmorfologiska mätningar (till exempel kroppskonstitution och kroppens proportioner).

  För att underlätta förståelse av olika testers användningsområden samt möjliggöra en korrekt analys av uppnådda testresultat ges på flera ställen relevanta humanbiologiska bakgrundsbeskrivningar. Många inspirerande beskrivningar och exempel på hur metoderna kan tillämpas praktiskt finns också med samt förslag på intressanta frågeställningar.

  Tester och mätmetoder beskriver den nödvändiga utrustningen, de praktiska aspekterna av testernas utförande och utvärdering av testresultaten. Både enklare och mer avancerade tester och mätmetoder presenteras. Testerna är rikt illustrerade med pedagogiska foton och du finner en mängd referenshänvisningar för vidare studier.

  En populärvetenskaplig bok på svenska om humanbiologiska mätmetoder har sedan länge efterfrågats av såväl tränare, hälsoarbetare, lärare och studenter. Nu är den här och den bygger en bro mellan idrottsforskningen och den praktiska idrottsverksamheten i fråga om kunskapsöverföring inom testmetodik.
  Visa hela texten

  Passar bra ihop

  1. Tester och mätmetoder : för idrott och hälsa
  2. +
  3. Kondition och uthållighet : för träning, tävling och hälsa

  De som köpt den här boken har ofta också köpt Kondition och uthållighet : för träning, tävlin... av Filip Larsen, Mikael Mattsson (häftad).

  Köp båda 2 för 838 kr

  Kundrecensioner

  Det finns 1 recension av Tester och mätmetoder : för idrott och hälsa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Blandad kompott
   Ola Hansson, 16 april 2017

   Mycket för pengarna! Meningslösa tester varvat med värdefulla och en del helt unik information. Inget man sträckläser men kul att surfa runt i.

  Visa alla 1 recensioner

  Bloggat om Tester och mätmetoder : för idrott och hälsa