Kombinationsträning med Martin Lidberg (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2007-10-01
Upplaga
1
Förlag
SISU Idrottsböcker
Dimensioner
213 x 194 x 15 mm
Vikt
540 g
ISBN
9789185433285

Kombinationsträning med Martin Lidberg

Häftad,  Svenska, 2007-10-01
89
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Martin Lidberg och idrottsforskaren Johnny Nilsson ger här en guidning i kombinationsträningens spännande och omväxlande värld. Alla som vill få en bättre basfysik och helhetsfysik har nytta av den här boken. Motionärer, idrottsaktiva på olika nivåer samt tränare får tillgång till ett stort kartotek av övningar som kan utveckla den egna respektive andras fysik. Oavsett om du är elitidrottare eller inte så mår du bra av att träna allsidigt, vilket också kan ge långsiktigt bra resultat.

Teori och övningsbank
Boken inleds med ett teoriavsnitt med bakgrundskunskaper som du som läsare och användare kan ha nytta av för att förstå tankarna bakom träningsformerna i boken. Huvuddelen av boken innehåller exempel på olika träningsövningar och merparten av dessa är av typen helhetsövningar, det vill säga övningar som ställer krav på både styrka och kondition samt koordination och balans. Dessutom ges exempel på typiska kombinationsträningsprogram för motionärer (bas), tävlingsaktiva (avancerad) och elit (elit). Träningsprogrammen bygger på övningar från övningsbanken i boken.

Foppa och Carro kombinationstränar enligt Martins koncept
I många av bokens övningar får du ut både styrka, balans, smidighet och uthållighet i en och samma övning. Därför är det inte så konstigt att många av världens största idrottare genom åren vänt sig till brottningen för att få kunskap om bättre helhetsfysik. Inom brottningen, som är väldens äldsta idrottsgren, har man lång erfarenhet av övningar som ger den fysik som en framgångsrik atlet idag behöver för att lyckas och även för att minimera skaderisken som idrotten idag medför. Även i Sverige har vi många exempel på framgångsrika idrottare och föreningar inom olika idrotter som byggt upp sin fysik genom brottningens framgångsrika träningskoncept. Carolina Klüft, Peter Forsberg och Frölunda Hockey är några som har använt brottningens kombinationsträningskoncept. Då har det inte handlat om ren brottningsträning, utan att ta del av träningsmetoder och övningar som ger en helhetsfysik som är svår att komma åt på annat sätt.

Rolig, inspirerande och tuff träning
De flesta av bokens övningar utförs i par och är mycket väl lämpade till allt från den glada motionären som vill optimera sin fysik eller få en finare kropp och hållning, till elitidrottaren som vill bli bäst i världen. Eftersom det är utövaren som bestämmer tempot och styrkan i övningarna så kan man alltid anpassa träningen till sin egen kapacitet och förmåga. Många av övningarna är också att rekommendera för dem som vill förbättra sin motorik och smidighet, oavsett ålder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kombinationsträning med Martin Lidberg
  2. +
  3. Träna med medicinboll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Träna med medicinboll av Martin Lidberg, Johnny Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna