Hälsa & hälsopromotion : med fokus på individ-, grupp- och organisationsnivå (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2008-01-01
Förlag
SISU Idrottsböcker
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
680 g
SAB
Vnaaa,Dg
ISBN
9789185433353
Hälsa & hälsopromotion : med fokus på individ-, grupp- och organisationsnivå (häftad)

Hälsa & hälsopromotion : med fokus på individ-, grupp- och organisationsnivå

(3 röster)
Häftad, Svenska, 2008-01-01

Slutsåld

Detta är nytt i Hälsa & hälsopromotion
Fokus i denna reviderade upplaga ligger på hälsoarbete på individ- och gruppnivå. Dessutom tillkommer friskvårdsarbete på organisationsnivå. Boken lyfter fram det hälsofrämjande synsättet (det salutogena perspektivet), i tänkande och arbete med hälsofrågor. På organisationsnivå presenteras en idé om hur man kan arbeta med hälsa på arbetsplatsen. Teoridelen är uppdaterad vad gäller fysisk aktivitet och kost. Detta gäller också kapitlen om förändringsarbete och pedagogik, där nya delar tillkommit. Även praktikdelen är reviderad med bland annat en arbetsmodell för hälsa på arbetsplatsen. Bokens andra del, som handlar om hälsopromotion, är också reviderad. Författarna har fört in ett avsnitt som visar att begreppet inte är enkelt och entydigt. Där presenteras också valda delar av den internationella litteraturen och naturligtvis har författarna också fört in sina egna erfarenheter av den hälsopromotiva idén under 10-15 år.

Hälsans filosofi & teori
Författarna diskuterar begreppen filosofi, teori och praktik ur ett hälsoperspektiv och visar på hur dessa begrepp hänger samman. Filosofidiskussionen fokuserar på olika idéer och värderingar kring hälsa, hälsoarbete, friskvård, arbetsplatsinriktat hälsoarbete och folkhälsoarbete.

Praktiskt hälsoarbete
I boken ger författarna exempel på praktiskt hälsoarbete, dvs på hur man kan gå från ord till handling genom att beskriva olika modeller och metoder. Här beskrivs olika verktyg i friskvårdsarbetet och en arbetsmodell som kallas "Hälsa på arbetsplatsen" .Tanken är att man utifrån värdemässiga utgångspunkter formulerar sin idé med hälsoarbetet och vad man vill uppnå.

Hälsopromotion - vad innebär det?
I den del av boken som har fokus på förebyggande hälsoarbete, utvecklar författarna en bas för hur man kan tänka och arbeta med hälsopromotion eller med ett hälsofrämjande arbetssätt. Här beskrivs hälsopromotionens framväxt, idén med hälsopromotivt arbete och hur man kan omsätta detta till praktisk handling.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna