Svart ström : Gombrowicz, världen, litteraturen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2006-03-01
Förlag
Modernista
Översättare
Håkanson Ingvarsson, Stefan, Mendoza Åsberg, Lisa, Wennerholm, Rikard Thomas
Originaltitel
Czarny nurt
Dimensioner
200 x 130 x 22 mm
Vikt
300 g
SAB
Gmcz Gombrowicz, Witold
ISBN
9789185453139
Svart ström : Gombrowicz, världen, litteraturen (häftad)

Svart ström : Gombrowicz, världen, litteraturen

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2006-03-01
99
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den Witold Gombrowicz som träder fram i Svart ström brottas med kaos, dårskap och det egna livets bottenlösa orimlighet. Denna nydanande omtolkning av ett av 1900-talets viktigaste författarskap är framför allt ett försök att riva ner bilden av Gombrowicz som en rationell kritiker och systematisk filosof och ersätta den med bilden av en grumlig, vidunderlig och gåtfull författare. En författare som brottas med en egen, högst personlig avgrund som sedan får liv i hans verk. Michal Pawel Markowski (född 1962) har gjort sig känd i Polen som kritiker, essäist, översättare och författare till åtta omtalade böcker, bland annat om Nietzsche och Derrida. Han är professor i polsk litteratur vid Jagellonska universitet i Krakow och gästföreläser i samma ämne runt om i världen. Hans föreläsningar i Stockholm och Göteborg har resulterat i boken Identity and Interpreration som gavs ut av Stockholms universitet 2003.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svart ström : Gombrowicz, världen, litteraturen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Oläsbar
    Ola Hansson, 18 augusti 2017

    Älskar Gombrowicz sedan 25 år och har läst det mesta både på svenska och engelska men letar fortfarande efter en bra bok om honom och hans verk. Markowskis bok är inte den boken. Det är kryptisk smörja som påminner mig om att läsa i min pappas Res Publica på 80-talet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Den Witold Gombrowicz som träder fram i Svart ström brottas med kaos, dårskap och det egna livets bottenlösa orimlighet. Denna nydanande omtolkning av ett av 1900-talets viktigaste författarskap är framför allt ett försök att riva ner bilden av Gombrowicz som en rationell kritiker och systematisk filosof och ersätta den med bilden av en grumlig, vidunderlig och gåtfull författare. En författare som brottas med en egen, högst personlig avgrund som sedan får liv i hans verk.

Michal Pawel Markowski (född 1962) har gjort sig känd i Polen som kritiker, essäist, översättare och författare till åtta omtalade böcker, bland annat om Nietzsche och Derrida. Han är professor i polsk litteratur vid Jagellonska universitet i Krakow och gästföreläser i samma ämne runt om i världen. Hans föreläsningar i Stockholm och Göteborg har resulterat i boken Identity and Interpreration som gavs ut av Stockholms universitet 2003.