Jesus Son - Modernista Pulp (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Modernista Pulp
Antal sidor
110
Utgivningsdatum
2008-02-01
Förlag
Modernista
Översättare
Niclas Nilsson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Jesus' Son
Medarbetare
Karlsson, Elise (red.) / Maglio, Pietro (red.) / Mo, Johanna (red.) / Sundh, Lars (form)
Dimensioner
216 x 155 x 12 mm
Vikt
140 g
SAB
Hceeq.01
ISBN
9789185453146
Jesus Son - Modernista Pulp (häftad)

Jesus Son - Modernista Pulp

(4 röster)
Häftad Svenska, 2008-02-01
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Jesus' Son handlar om en värld där det enda ljuset är neon, en existens dominerad av alkohol och droger, skottskador, olyckor och helt vanlig otur - men med förbluffande ögonblick av klarsyn och drömska visioner. Språket är hårdkokt, briljant, bitvis transcendentalt. Berättaren Fuckhead för med ostadig hand läsaren genom sina minnen av en tillvaro som stundtals lyfter upp honom och stundtals rider honom som en mara.

Denis Johnson är född 1949 och bor i norra Idaho. Jesus' Son utkom första gången 1992 och är hans mest kända verk. Boken ingår - liksom ytterligare två verk av Johnson - i Harold Blooms urval ur den västerländska kanon. 2007 mottog Denis Johnson det prestigefyllda National Book Award för romanen Tree of Smoke.

Modernista Pulp är psykotisk läsning i ett noir-land som ibland är Amerika, ibland inte. Det är kanoniserat skräp och smutsig finlitteratur. En serie smarta bladvändare på billigt papper, med en psykologisk undervegetation som brutalt tar sitt fäste i läsarens inre.

Pressrsöter

»Denis Johnson skriver så svindlande vackert; ömsom trevande, ömsom blixtrande, utan att någonsin förlora det mänskliga dramat ur sikte.«
Ragnar Strömberg, Aftonbladet

»Språket präglas av knivskarp realism, så intensiv att den stundtals brister och exploderar i ett hallucinatoriskt, poetiskt rus.«
Eva Johansson, Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jesus Son - Modernista Pulp
  2. +
  3. Gyllene sonen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gyllene sonen av Pierce Brown (pocket).

Köp båda 2 för 224 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Jesus Son - Modernista Pulp

Övrig information

Jesus Son består av elva mörkt humoristiska berättelser om en existens på livets mindre soliga sida, där dagarna domineras av alkohol och droger, skottskador, olyckor och helt vanlig otur, men med förbluffande ögonblick av visionär klar- eller drömsyn. Språket är hårdkokt, briljant, bitvis nästan transcendentalt. Berättaren Fuckhead för läsaren med ostadig hand genom sina minnen av en tillvaro som, likt en dröm omöjlig att vakna upp ur, ömsom rider honom som en mara och ömsom glimrar som diamanter.

Denis Johnson är född 1949 och bor i norra Idaho. Han skriver prosa, lyrik och dramatik. Jesus Son utkom första gången 1992 och har blivit en klassiker, den har också filmatiserats.

»His prose consistently generates imagery of ferocious intensity, much of it shaded with a menacing, even deranged sense of humor. No American novelist since William Burroughs has so flagrantly risked :intensity9 in an effort to depict the pathology of addiction.«
(New York Times Book Review)