Sarah (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2006-04-01
Förlag
Modernista
Översättare
Fredrik Liungman
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Sarah
Dimensioner
178 x 111 x 12 mm
Vikt
120 g
SAB
Hce
ISBN
9789185453153
Sarah (pocket)

Sarah

roman

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2006-04-01
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sarah är berättelsen om den förlorade sonen förflyttad till den värld som de amerikanska lastbilshaken och deras parkeringar utgör. Berättaren är en androgyn tolvårig pojke som avgudar sin mamma Sarah, en truckerhora. Men bristen på kärlek från Sarah leder till att han lämnar henne och lastbilsparkeringens trygga värld. Förförd av sin dröm om att bli lika känd som sin mamma, att bli den mest kända truckerhoran någonsin, tar han hennes namn, klär på sig hennes kläder och påbörjar en bisarr och vacker resa genom sydstaternas USA.

JT Leroy är pseudonym för Laura Albert, född 1966 och uppväxt i Brooklyn, New York. Albert uppfann Leroy som persona i mitten av 90-talet och har sedan dess givit ut tre böcker under detta namn. JT Leroy har också skrivit romanen Hjärtat är bedrägligast av allt.

»JT Leroys självbiografiska bok Sarah, om en 12-årig pojke som liksom sin mamma säljer sig till lastbilschaffisar i sydstaterna, gjorde honom snabbt till indieikon när den kom 2000.«
Karoline Eriksson, Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sarah
 2. +
 3. Shuggie Bain

De som köpt den här boken har ofta också köpt Shuggie Bain av Douglas Stuart (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sarah. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En sorgsen historia om ett tragiskt livsöde. Dock en...
  Lars-Olov Norling, 18 oktober 2013

  En sorgsen historia om ett tragiskt livsöde. Dock en fantastisk skildring av hur långt man kan vara villig att gå för att försvara sina nära.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av J T Leroy

 • Hjärtat är bedrägligast av allt

  J T Leroy

  I 'Hjärtat är bedrägligast av allt', uppföljaren till den hyllade debuten 'Sarah' har amerikanske författaren JT Leroy samlat ett antal självbiografiska berättelser om en liten pojke vars liv och uppväxt präglas av otrygghet och kärlekslöshet. I '...

Övrig information

I denna bok, i stor utsträckning självbiografisk, tecknar författaren JT Leroy ett humoristiskt och tragiskt porträtt av en ung pojke och hans upplevelser som son till en så kallad truckerhora, vars arbetsplats är lastbilhakens parkeringar i sydstaternas USA. Huvudpersonen, som sedan barnsben klätt sig i kvinnokläder, har som högsta dröm att bli den mest kända truckerhoran någonsin, och i sin desperata jakt efter att bli uppskattad och respekterad av sin ofta hårda mamma lämnar han likt en icke flygfärdig fågel sitt skyddande näste för att på egen hand upptäcka en värld av sprit, droger och människor med ett mycket komplicerat känsloliv. Boken är också en svidande uppgörelse med den amerikanska söderns religiösa fanatism. Sarah utkom för första gången på svenska för ett par år sedan. Nu äntligen i pocket.»Det märkliga med JT Leroys debutroman är att han skriver så bra att man som läsare kommer på sig med att le brett under färden mot mörkrets hjärta. JT Leroy skildrar sig aldrig som ett offer utan som en storögd Alice i fel underland.« (Jan Gradvall, Expressen) JT LeRoy är född 1980 i West Virgina. I dag bor han i San Francisco. Han har också skrivit Hjärtat är bedrägligast av allt.