Ida : en roman (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2006-11-01
Förlag
Modernista
Översättare
Johanna Mo
Originaltitel
Ida. A Novel
Dimensioner
200 x 128 x 11 mm
Vikt
140 g
SAB
Hce
ISBN
9789185453542
Ida : en roman (häftad)

Ida : en roman

Häftad Svenska, 2006-11-01
399
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Ida är Ida. En suicide blonde, en Dulcinea, en Garbo, en Gertrude Stein. En skönhetsdrottning som flytt sitt uppdrag; när Ida är på en plats vill hon alltid byta plats. Dessutom är Ida mycket upptagen. Med att vila. Och att gifta sig, sakta men säkert. Gertrude Stein är Gertrude Stein, och Ida är hennes roman en av hennes mest tillgängliga texter, rolig och oroande.

Gertrude Stein (18741946) var en av 1900-talets största litterära innovatörer. Under 1920-var hennes och Alice B. Toklas hem vid rue de Fleurus 27 en knytpunkt för Paris avantgarde. Ida. En roman skrevs under upptakten till andra världskriget, och publicerades av Random House 1941, medan Stein var fast i Vichy-regimens Frankrike.

Ida. En roman ingår i Modernistas serie Moderna klassiker. Romanen utkommer nu för första gången i svensk översättning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gertrude Stein

Övrig information

Ida är Ida. En suicide blonde, en Dulcinea, en Garbo, en Gertrude Stein. Ida är en skönhetsdrottning som flytt sitt uppdrag; när Ida är på en plats vill hon alltid byta plats. Dessutom är Ida mycket upptagen. Med att vila. Och gifta sig, om och om igen. Gertrude Stein är Gertrude Stein, och Ida är hennes roman, en av hennes mest tillgängliga texter, på samma gång rolig och oroande.

Ida: En roman ingår i Modernistas nya serie med Moderna klassiker.

Gertrude Stein (18741946) var en av 1900-talets största litterära innovatörer. Hon var en av de centrala gestalterna i den avantgardistiska konst- och litteraturvärlden i 20-talets Paris där hennes och partnern Alice B Toklas hem blev en knytpunkt för exilamerikaner och europeiska konstnärer och författare. Ida: En roman skrevs under upptakten till andra världskriget, och publicerades av Random House 1941, medan Stein satt fast i Vichy-regimens Frankrike.