Våldtäkt och romantik : en berättelse om kvinnlig sexualitet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2008-05-01
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
217 x 154 x 18 mm
Vikt
280 g
SAB
Vnda,Vndp,Oepa
ISBN
9789185453726

Våldtäkt och romantik : en berättelse om kvinnlig sexualitet

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2008-05-01
104
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Läs ett provkapitel här>>

Läs mer om författaren >>

Det här är en bok om våldtäkt. Inte som ett symtom och inte som ett instrument för att plocka politiska poäng. inte heller som en symbolfråga som belyser andra orättvisors relativa allvar. Få saker är så accepterade i samhället som kvinnors rädsla. Även de mest högljudda anti-feminister är förstående inför denna rädsla. Många är de som vill följa mig hem, pracka på mig alarm, och lära mig att alltid ha mobilen påslagen i handen.

Men - självförsvar börjar i att man definierar den egna kroppen som något som är värt att försvara. Som något som är värt att uttrycka en självständig vilja. Som har rätt att röra sig ute i världen utan att behöva be om ursäkt för det med varje ängslig rörelse.

Därför måste kvinnan göra uppror mot rädslan och mot den kultur som konstruerar henne som våldtäktsbar. Vi måste prata om våldtäkt för vad det är, och vad det gör. Mot kvinor. Med kvinnor, idag.

Katrine Kielos, född 1983, skriver regelbundet om kultur och politik i bland annat Expressen, Dagens Arena och Fokus.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Våldtäkt och romantik : en berättelse om kvinnlig sexualitet
  2. +
  3. Den brutna kvinnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den brutna kvinnan av Simone De Beauvoir (pocket).

Köp båda 2 för 183 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Våldtäkt och romantik : en berättelse om kvinnlig sexualitet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd.
    Zoe , 4 april 2016

    En bok som på grund av ämnet är väldigt jobbig och tung att ta sig igenom även fast den är kort och lättläst. Innehållet är dock välskrivet, intressant och tänkvärt. Mycket av det den behandlar är bekant för den som läst feministisk litteratur eller på annat sätt varit delaktig i den debatten, men författaren kritiserar ändå till viss mån olika feministiska vinklar, pekar ut svagheter och ger lite nya perspektiv på dessa som definitivt är värda att läsas.

Visa alla 1 recensioner