Odödlighetens läkemedel (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
58
Utgivningsdatum
2020-02-25
Förlag
Bokförlaget Reformatio
Översättare
Kjerstin Jonsson
Originaltitel
Dass diese Worte Christi, das ist mein Leib, noch fest stehen wider die Schwärmgeister
Dimensioner
122 x 95 x 4 mm
Vikt
30 g
SAB
Cia
ISBN
9789185454501
Odödlighetens läkemedel (häftad)

Odödlighetens läkemedel

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-02-25
99
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
På många håll förnekas att altarets sakrament är till nytta även för människans kropp. Detta framhölls emellertid starkt av fornkyrkans fäder, som kallade sakramentet "Odödlighetens läkemedel". Martin Luther anslöt sig till dem när han, i sin skrift (Dass diese Worte Christi, das ist mein Leib, noch fest stehen), visar att sakramentet har betydelse för hela människan, inte endast för själen. Luther går där i polemik gentemot svärmarna.

Småskriften, Odödlighetens läkemedel, innehåller ett utdrag, både ur den nämnda skriften av Martin Luther, samt från två katekespredikningar om Herrens nattvard vilka Martin Luther höll år 1528.

Några smakprov:

"För att ge en enkel bild av vad som sker i detta ätande: Det är som om en varg slukar ett får och fåret är så kraftig mat att det förvandlar vargen och gör den till ett får. När vi äter Kristi kött, kroppsligen och andligen, är maten alltså så kraftig att den förvandlar oss till sig själv och av köttsliga, syndiga, dödliga människor gör andliga, heliga, levande människor."

"Du håller i handen en frukt, som har många frön. Om du stoppar ett i jorden, växer det ur det upp ett förunderligt högt träd. Det kommer inte från jorden, i så fall skulle det växa utan frö, utan det växer från ett frö. Här måste du säga: Detta träd kommer inte på annat sätt än genom ett frö. Om Herren kan göra detta, varför skulle Han inte kunna få in sin kropp i ett stycke bröd?"

"Och om hundratusen djävlar, lärda män och andar skulle komma och säga: Hur kan detta ske?, svara då, att ett enda ord från Gud är värt mer än alla dessas. Hundratusen lärda män är inte så kloka som ett enda litet hårstrå hos Gud."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Odödlighetens läkemedel
  2. +
  3. Livets ord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livets ord av Bo Yin Ra (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Luther