Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2008-03-01
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Medarbetare
Holm, Malou (form) / Kleinsmidt, Wolfgang (foto)
Dimensioner
303 x 240 x 17 mm
Vikt
960 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789185465361
Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna (inbunden)

Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2008-03-01
192
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Boken vann första pris 2008 som bästa kokbok i kategorin Hälsa.

Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 recept på all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarns filosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. Allt ackompanjerat av härliga foton av mat och miljö.

Det råder en hälsotrend i Sverige just nu. Fullkorn, surdeg, bönor, GI-metoden... Och samtidigt är oron för miljön stark. Mitt i allt detta finner vi Saltå kvarn utanför Södertälje, som sedan 60-talet har sålt fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlade spannmål. Plötsligt har de blivit helt rätt! Deras produkter finns i Konsum och ICA-butiker över hela landet.

Bokens recept fördelar sig på tre avsnitt: Mat, Bröd och Kakor. Du får bl a lära dig att baka en surdeg enligt konstens regler. Du får veta skillnaden mellan olika ärtor, frön och nötter. I avsnittet Matnyttiga termer reds olika begrepp ut.

Åsa Swanberg, som står bakom texten, är matälskande skribent och copywriter som skrivit böckerna Fika Kika Njut och Bara Bullar.

Wolfgang Kleinschmidt, som tagit flertalet av bokens bilder, är en av våra skickligaste matfotografer. Han har medverkat i ett stort antal kokböcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. vacker!
  Therese, 24 augusti 2015

  Tror inte jag har lagat någonting alls ur den här boken, men jag sitter rätt ofta och tittar i den, för den är så vacker! :-)

 2. Har tyvärr inte använt något recept från boken. Köpte...
  Lena, 7 januari 2014

  Har tyvärr inte använt något recept från boken. Köpte den eftersom jag är intresserad av Saltås idé och jag har alltid ätit nyttig mat och lever enkelt.

 3. Kanonbra!
  Marie, 28 mars 2009

  Superbra kokbok med massor av bra recept. Både för matlagning och bakning. Extra info om olika typer sädesslag etc.

 4. Inspirerande och lärorik
  Ulrika Hiscoke, 30 juli 2008

  Internationell klass i innehåll och form. Man kastar sig genast in i köket. Detta är riktigt bra mat men utan militant hälsokostfanatism, trista recept på mat som är nyttigare än god och skumma björksaftsavkok. Boken innehåller kort men korrekt kringinfo om mat, råvaror och ekologi, och sedan tre receptdelar:

  Mat - frukost, lunch, middag med röror, varmrätter, soppor, sallader m.m. med mycket bönor, linser, gryn och grönsaker, men absolut inte bara vego. Riktig och rejäl mat, stor v... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Åsa Swanberg