Skydda din trädgård (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2009-03-23
Upplaga
2
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Medarbetare
Lagerström, Thomas (foto)
Dimensioner
210 x 183 x 10 mm
Vikt
425 g
SAB
Qe
ISBN
9789185465576
Skydda din trädgård (häftad)

Skydda din trädgård

(5 röster)
Häftad Svenska, 2009-03-23
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sveriges främsta expert på växtskydd heter Maj-Lis Pettersson!

Här är boken för alla frustrerade fritidsodlare: en lättläst och faktaspäckad handbok om hur vi skyddar oss med de vanligaste skadegörarna.

Det är den enda boken som angriper dina trädgårdsproblem från två håll. Du kan slå upp både den växt och den skadegörare du har problem med.

Boken är rikt illustrerad i färg med detaljerade bilder av skador och skadegörare.

Boken ger förslag på direkt åtgärder - gillra fällor, plocka bort djur och växtdelar, biologisk bekämpning - men också förebyggande åtgärder, som att välja motståndskraftiga sorter, odla på rätt sätt och skydda växterna mot skadegörare.

Boken tar upp bär och frukt, köksväxter, buskar och blommor. Den behandlar sniglar, däggdjur, kvalster, fåglar, insekter, svamp och bakteriesjukdomar.

Här får du tips om mat som rådjur inte är förtjusta i, vilka rosor, bär- och fruktsorter som är motståndskraftiga mot skadegörare, hur du lyckas med potatis och blir av med sniglar.

Maj-Lis Pettersson är trädgårdsexpert i det mycket populära radioprogrammet Odla med P1. Hon är hortonom och statskonsulent vid SLU i Uppsala.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maj-Lis Pettersson

  • Trädgårdens växtskydd

    Maj-Lis Pettersson, Ingrid Åkesson

    En gedigen uppslagsbok, faktaspäckad och synbar¿ligen komplett." Svenska Dagbladet En oumbärlig kursbok för studerande vid trädgårdsutbildningar och en värdefull kunskapskälla för alla yrkes- och fritidsodlare som vill förstå orsakerna till o...

  • Skydda dina krukväxter

    Maj-Lis Pettersson

    Nominerad till årets trädgårdsbok 2010! "En praktisk och innehållsrik handbok om att hålla krukväxterna fria från skadegörare. Boken är ett måste för alla som snabbt vill hitta lämpliga åtgärder för sina skadade krukväxter och därigenom ge de...

Bloggat om Skydda din trädgård