Alla dessa stadsvandringar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2010-05-17
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Medarbetare
Henrikson, Carl-Henrik (foto) / Henrikson, Mattias (foto)
Dimensioner
221 x 129 x 12 mm
Vikt
325 g
SAB
Ncaa.08
ISBN
9789185465842
Alla dessa stadsvandringar (häftad)

Alla dessa stadsvandringar

(2 röster)
Häftad Svenska, 2010-05-17

Slutsåld

"En matnyttig bok och en exemplarisk guidebok... Texterna är innehållsrika, kryddade med många givande citat. Läsningen kompletteras av en rad utmärkta färgfotografier." (Bibliotekstjänst)

Alla dessa stadsvandringar är boken för dig som vill upptäcka Stockholm till fots, själv eller i sällskap med hela familjen. Boken innehåller 13 promenader med fylliga beskrivningar av byggnader och historia. Gå på upptäcktsfärd i Gamla stan, läs de litterära skyltarna runt om i staden eller lär dig mer om Stockholms historia. Varje stadsvandring börjar och slutar vid en tunnelbanestation, så de är lätta för alla att följa.

Boken innehåller fotografier och utförliga kartor, och varje vandring har ett bihang med information om arkitekter, skulptörer och konstnärer till de olika byggnader och konstverk som du passerar.

Boken innehåller även mängder av kända och okända citat om Stockholm ur litteraturen av bl a Stieg Trenter, Bellman, Harry Martinson, August Strindberg m fl.

Carl-Henrik Henrikson har arbetat som stadsplanerare och Mattias Henrikson är förläggare. De har båda ett stort intresse för Stockholm, vilket märks i deras böcker. Tillsammans har de tidigare skrivit Alla dessa promenader i Stockholmstrakten och Alla dessa bilutflykter runt Stockholm.

2:a reviderade upplagan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Alla dessa stadsvandringar