Vampyrer och varulvar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2010-09-23
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Medarbetare
Henrikson, Mattias (form) / Henrikson, Margot (form)
Dimensioner
237 x 190 x 10 mm
Vikt
460 g
SAB
Mzd
ISBN
9789185465965
Vampyrer och varulvar (inbunden)

Vampyrer och varulvar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2010-09-23

Slutsåld

En bok om vampyrer, varulvar och maror i vår kulturhistoria och i filmens och böckernas värld.

I Transylvanien ligger Draculas slott. Det går att besöka, om man orkar ta sig uppför de 1850 trappstegen. Dracula, som betyder "drakens son", var en av historiens mest sadistiska härskare.

Visste du att...

- den forne jugoslaviske presidenten, Slobodan Miloevic, fick en påle i hjärtat för att han inte skulle gå igen som vampyr?

- ordet mardröm kommer från maran?

- en varulv blir människa igen om man säger dess dopnamn?

Här serveras myter och fakta om vampyrer, varulvar och maror - från 1300-talets mitt fram till våra dagar. Boken är fylld med målande exempel på vampyrers och varulvars framfart i Sverige och andra länder. Och självklart får man veta historien om Dracula.

Boken är rikt illustrerad i färg.

Jan-Öjvind Swahn är en av våra främsta auktoriteter på kulturhistoria och är professor emeritus i folkloristik. Han har en alldeles särskild talang för att göra kulturhistoria tillgänglig och intressant för alla. Han har skrivit ett stort antal böcker, varit chefredaktör för Bra Böckers lexikon och ingått i Nationalencyklopedins vetenskapliga råd.

"Om någon skulle vara skickad att skriva ännu en bok om vampyrer så är det Jan-Öjvind Swahn... Här finns ett tydligt svenskt perspektiv... Boken är rikligt och tilltalande illustrerad och hållen i en lärd, kåserande stil som gör innehållet tillgängligt för skräckfantaster i alla åldrar."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vampyrer och varulvar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vampyrer och varulvar
    Ewa Hardelin, 8 mars 2018

    Underhållande läsning om vampyrer, varulvar och maror. Intressant presentation av kopplingarna mellan ovan nämnda mytologiska väsen inlindade i folktrons magiska väv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan-Öjvind Swahn