Klassisk stickning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2009-01-09
Upplaga
1
Förlag
Känguru
Översättare
Monika Andersson
Originaltitel
Vintage knitwear for modern knitters
Dimensioner
223 x 205 x 15 mm
Vikt
562 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789185476916
Klassisk stickning (inbunden)

Klassisk stickning

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2009-01-09

Slutsåld

Stickmönster från 1930-, 1940- och 1950-talen är ofta svåra att stå emot. Deras klassiska snitt är smickrande och stilen är lika gångbar nu som den var då. Men att försöka sticka efter de gamla beskrivningarna är många gånger både tidsödande och frustrerande. De är hopplöst komplicerade, garnerna som används finns inte längre att få tag i och storlekarna har förändrats genom tiderna.

Den här boken innehåller 21 stickbeskrivningar i klassiskt snitt, allt från varmare tröjor till nätta twin-set, små jackor och festliga toppar. Mönstren har förenklats, storlekarna omarbetats och tillgängliga garner används.

Resultatet är en underbar hyllning till de klassiska mönstren i en modern tappning. Boken är en underbar inspirationskälla för den som söker nya, unika mönster i oemotståndlig retrostil.

LISE-LOTTE LYSTRUP har stickat i hela sitt liv och är en hängiven beundrare av klassisk design. Hon driver ett eget företag som återskapar handstickade plagg för tv-, teater- och filmproduktioner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Klassisk stickning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tråkiga mönster
    Bodil, 11 november 2010

    Jag är besviken då jag hade hoppats på roligare retromönster.

  2. Helt fantastisk!!!
    Lena, 12 februari 2009

    Bästa stickboken någonsin. Snygga, tidlösa och lite annorlunda feminina modeller som passar lika bra nu som då. Hur har jag kunnat klara mig utan den här boken? Den här boken är HELT FANTASTISK!

Visa alla 2 recensioner