Gotländska trädgårdar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2007-03-01
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Medarbetare
Jonson, Christer (form) / Grip Höök, Katarina (foto)
Dimensioner
250 x 207 x 17 mm
Vikt
820 g
SAB
Qe-c,Qe-c:k
ISBN
9789185507184
Gotländska trädgårdar (inbunden)

Gotländska trädgårdar

Inbunden Svenska, 2007-03-01

Slutsåld

"En bok att ta till hjärtat och som gör läsaren på en gång melankolisk och upplyft En vardaglig och samtidigt exotisk kulturessä som ingen bör missa."
Svenska Dagbladet

Gotland bjuder på en ovanligt rik trädgårdskultur. Här presenteras en rad kända och okända trädgårdar. I ord och med vackra bilder beskriver Stella Westerlund och Katarina Grip Höök de olika miljöerna. Följ med till Roma kloster och kungsgård, romantiska parker och prästgårdsträdgårdar.

Stella Westerlund har kartlagt hur den gotländska trädgårdskulturen vuxit fram genom århundradena och vi får möta personer som uppkomlingen Jacob Dubbe och hans spektakulära Jacobsberg och prinsessan Eugénie med sommarvillan Fridhem. Vi får även läsa om Ellen och Johnny Roosval med deras mytomspunna konstnärshem Muramaris samt om apotekaren Ada Block och de gamla gotländska rosorna vid Petesgården. Dagens trädgårdsodlare träffar vi på landsbygden, vid kalkstensgårdar, konstnärsateljéer och örtagårdar.

Stella Westerlund är konsthistoriker och trädgårdsskribent. I boken Emma Lundbergs trädgårdskonst lyfte hon fram trädgårdspionjären Emma Lundberg. Stella Westerlund har varit informationschef och redaktör på Riksutställningar och arbetar nu på Riksförbundet Svensk Trädgård.

Katarina Grip Höök är fotograf. Böckerna Socker, Inspiration Gotland och Inspiration Västkusten bygger på hennes bilder. Hennes fotografier kan även ses i olika livsstilsmagasin. Vid sidan av egna konstnärsprojekt undervisar hon också i fotografi på Gotlands folkhögskola.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stella Westerlund

Bloggat om Gotländska trädgårdar