Religionernas historia - kristendomen (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (36.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Religionernas historia
Inläsare
Sören Wibeck
Utgivningsdatum
2006-12-29
Förlag
Historiska media
ISBN
9789185507566
Religionernas historia - kristendomen (ljudbok)

Religionernas historia - kristendomen (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2006-12-29

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Världens stora religioner har utövats i tusentals år. De har skänkt människor kraft, mod och mening, men de har också skapat djupa och dödliga konflikter. Även om vi idag inte ser några religionskrig, där syftet är att breda ut den egna tron och krossa en annan, så ingår religionen som en faktor i många konflikter. Religion, etnicitet och politik vävs ihop. Mellanöstern och Nordirland, Indien och Pakistan, Iran och Turkiet är några exempel.

I Religionernas historia skildras en rad viktiga religioners uppkomst och utveckling ända fram till vår tid. Författaren Sören Wibeck skriver utifrån ett historiskt perspektiv och presenterar inte bara de kända religionerna såsom judendom, kristendom och islam utan även till exempel zoroastrism, sikhism och konfucianism. Vi möter en fascinerande värld med många dimensioner: hängiven tro, stark människokärlek, intensivt sökande, djup intolerans, glödande fanatism, kristna korståg och islamiska heliga krig.

I första delen av ljudbokserien Religionernas historia läser Wibeck själv upp historien om kristendomen - den judiska sekten som erövrade världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sören Wibeck