Tyskland talar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (270.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Niclas Sennerteg
Utgivningsdatum
2006-12-29
Förlag
Historiska media
ISBN
9789185507627
Tyskland talar (ljudbok)

Tyskland talar (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2006-12-29

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Klockan nio på kvällen den 20 november 1939 kunde svenska folket för första gången höra en radioröst som på felfri svenska basunerade ut tysk propaganda. Detta var den första av ett otal sändningar från det som skulle komma att kallas för Königsbergsradion. Radiokanalen sköttes av ett antal svenskar som gått i Hitlers tjänst och som med en oändlig rad propagandaknep försökte få Sverige att ta Nazitysklands parti i kriget.

Tyskland talar är Niclas Sennertegs medryckande skildring av de lögner och den propaganda som kom att bli en del av det neutrala Sveriges vardag. Men det är också en skildring av personerna bakom rösterna, hur de förhöll sig till sin uppgift, hur värvningen fungerade och vad följderna blev för dem efter kriget. Sennerteg har kartlagt ett trettiotal personer som i olika omgångar arbetade på Königsbergsradion. Boken bygger på material hämtat ur ett tidigare okänt radioarkiv i Berlin, SÄPO-akter samt UD:s arkiv.

Niclas Sennerteg är författare och journalist. Han är verksam på Borås Tidning och har även arbetat på Sveriges Radio i många år. Historiska Media har tidigare gett ut hans uppmärksammade böcker Stalins hämnd(2001) och Warszawas bödel (2003).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Niclas Sennerteg