Kvinnor vid maktens sida (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2015-09-21
Förlag
Nordic Academic Press
ISBN
9789185509782
Kvinnor vid maktens sida (e-bok)

Kvinnor vid maktens sida (e-bok)

1632-1772

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-09-21
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
I 1600- och 1700-talets svenska stormaktstid myllrade det av kvinnor som var aktiva i det politiska maktspelet. De skaffade sig inflytande över beslut som kunde gynna det hushåll, den familj eller den släkt de själva tillhörde.

Kvinnorna påverkade utnämningar till höga poster, försökte styra utrikespolitiska allianser, strävade efter att förändra maktbalansen mellan rivaliserande grupperingar och agerade som medlare när egna familjemedlemmar hamnat i onåd. Forskarna har länge varit medvetna om att kvinnorna aktivt deltog i politiken men deras medverkan har ofta behandlats som en kuriositet.

I Kvinnor vid maktens sida lyfter historikern Svante Norrhem fram den roll som inflytelserika politikers hustrur spelade under perioden 1632 till 1772. Männens maktutövning grundlades i deras eget hushåll och där fanns självständiga kvinnor med egna idéer som stöttade männen i sina värv.

Svante Norrhems spännande insikter i kvinnornas betydelse för beslutsfattandet och männens karriärer ökar vår förståelse för politiken i tidigmodern tid och beskriver en storslagen epok av okänd svensk kvinnohistoria.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kvinnor vid maktens sida