Musiken som föddes bortom haven  : en berättelse om den portugisiska fadomu (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2006-11-01
Förlag
Artéa Förlag
Illustrationer
foto
Dimensioner
255 x 180 x 25 mm
Vikt
980 g
Antal komponenter
Bok + CD
SAB
Iju-l
ISBN
9789185527021
Musiken som föddes bortom haven  : en berättelse om den portugisiska fadomu (inbunden)

Musiken som föddes bortom haven : en berättelse om den portugisiska fadomu

en berättelse om den portugisiska fadomusiken och saudadebegreppet

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2006-11-01

Slutsåld

En berättelse om den portugisiska fado-musiken och saudadebegreppet.

Saudade är oupplösligt förbunden med fado-musiken. Man skulle kunna säga att saudade är musikens själva själ. I sin nya bok om den portugisiska fadon undersöker Thomas Nydahl både musiken och dess uttryckssätt. I Portugal sammanfattar man känsla, attityd, uttryck och hållning i ordet saudade.

I samtal med artister, kompositörer, lyriker, skivbolagsfolk och andra i fadons värld försöker Nydahl tränga in i denna gamla och sägenomspunna musikkultur. Vi får möta Mariza, Camané, Aldina Duarte, Pedro Moutinho, Mafalda Arnauth, Mísia och många andra. Dessutom medverkar artisten Lisa Nilsson i ett samtal om saudade, liksom vissångaren Erik Grip och poeten Per Helge.

Boken innehåller också en essä om saudade-begreppet av den portugisiske författaren Vasco Graca Moura samt en historik över den portugiska gitarren av Pedro Caldeira Cabral.

Med boken följer CD-skivan "Fado ur arkiven".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Nydahl

Bloggat om Musiken som föddes bortom haven : en ber...

Övrig information

I sin nya bok om den portugisiska fado-musiken undersöker Thomas Nydahl både musiken och dess uttryckssätt. I Portugal sammanfattar man känsla, attityd, uttryck och hållning i ordet saudade. Saudade är oupplösligt förbunden med fado-musiken. Man skulle kunna säga att saudade är musikens själva själ.

I samtal med kompositörer, skivbolagsfolk, artister, lyriker och andra i fadons värld försöker Nydahl tränga in i denna gamla och sägenomspunna musikkultur. Vi får möta Mariza, Joana Amendoeira, Camané, Aldina Duarte, Pedro Moutinho, Mafalda Arnauth, Mísia och många andra. Dessutom medverkar artisten Lisa Nilsson i ett samtal om saudade, liksom vissångaren Erik Grip och poeten Per Helge.

Boken innehåller också en essä om saudade-begreppet av den portugisiske författaren Vasco Graça Moura samt en historik över den portugisiska gitarren av Pedro Caldeira Cabral.