Årets arbetstagare : en bok för alla som som arbetar med att jobba (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2007-01-01
Förlag
Kalla kulor förlag
Dimensioner
135 x 110 x 14 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789185535088

Årets arbetstagare : en bok för alla som som arbetar med att jobba

Häftad,  Svenska, 2007-01-01
138
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Årets arbetstagare är "Dilbert i litterär form", en mycket underhållande, rolig och cynisk bok för alla som någon gång har arbetat. Det är en bok som alla kan känna igen sig i, samtidigt som den är något som man inte har sett förr. Dessutom är det premiär för den nya generationen Fuchs.

Vi får följa berättaren, en vanlig, lagom misslyckad kontorsanställd som känner att han sitter fast på arbetet utan att komma någon vart. Han fördriver dagarna med att förakta cheferna, undvika sina obehagliga arbetskamrater och stjäla kontorsmaterial. De enda ljuspunkterna i tillvaron är tv-spelet, pubkvällarna med en gammal kurskompis och framför allt att på avstånd beundra Linda, som arbetar på jobbets statistikavdelning och som är den vackraste kvinna berättaren någonsin har sett.
Allt känns mer och mer meningslöst på jobbet, tills berättaren en dag får en broschyr från Kontorsslav AB - ett företag som säljer kursbrev i hur man blir framgångsrik på arbetsplatsen. Kontorsslav AB skräddarsyr kurserna för kunden och garanterar resultat.
Det första kursbrevet uppmuntrar berättaren att ta för sig och genom slumpens spel lyckas han mot all förmodan avancera. Sporrad av den plötsliga framgången beställer berättaren fler kursbrev. Han följer deras råd och får mer och mer framgång på arbetet. Berättaren inser till sin stora glädje att han håller på att bli det han tidigare föraktat: en som gör allt för framgång på jobbet. Och det tack vare Kontorsslav AB.

Berättaren blir berusad av sin framgång och ser först inte att för varje framgång han har haft, har någon annan arbetstagare haft en motgång. Det har varit små saker till en början, men gradvis har de andra arbetstagarna råkat ut för allt grövre händelser, med olyckor och dödsfall. Ligger Kontorsslav AB bakom berättarens framgångar, på ett mer handgripligt sätt än han först trodde? Är det Kontorsslav AB som röjer väg för berättaren? Men i sådant fall varför? Vilka är Kontorsslav AB och vad vill de?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Årets arbetstagare : en bok för alla som som arbetar med att jobba
 2. +
 3. Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Underbar och älskad av alla (och på jobbet går ... av Martina Haag (pocket).

Köp båda 2 för 217 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikael Fuchs

 • Mord på öppen gata

  Mikael Fuchs

  Del 1: Håkansson och Magnusson. Nya Sveavägen, Stockholm, en regnig kväll i september 1949. På väg till sitt kontor blir advokat Henrik Wagner skjuten av sin fru Cecilia. Hon grips på bar gärning av några poliser som bevittnar händelsen. Cecilia p...

 • Mannen i vattnet

  Mikael Fuchs

  Del 2: Stockholmsmorden. I swimmingpoolen vid industrimagnat Karl Svante Talbots villa på Djurgården hittas en man mördad. Är offret Talbot själv eller någon helt annan? Och varför är det så svårt till och med för kriminalpolisen att få tillgång t...