Brytpunkt Uppsala (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2009-09-23
Upplaga
1
Förlag
Cosy Crime
Medarbetare
Öberg, Hans-Olov (red.)
Dimensioner
210 x 136 x 20 mm
Vikt
320 g
SAB
Hc
ISBN
9789185535484
Brytpunkt Uppsala (häftad)

Brytpunkt Uppsala

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2009-09-23
179
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Säpo har under lång tid varit en avancerad högerextremistisk organisation i Sverige på spåren och många tecken tyder på att nynazisterna nu är på väg att gå från ord till handling. Men spåren leder åt många håll.
Har nynazisterna något med en läkemedelsdirektörs plötsliga försvinnande att göra? Finns kopplingar till den plötsliga vågen av välorganiserade rån mot köpcentrum i Mellansverige?
Och hur kommer det sig att extremisterna verkar vara så välinformerade? Har de rentav en källa på Säpo? Att nynazisterna har det nära förestående NATO-mötet i Uppsala i sikte verkar inte vara helt taget ur luften, men vad planerar de och hinner man i sådana fall sätta in motåtgärder?
Polisteamet med S-O Melander, Paula Sjöö, Janne Rogersson och de andra poliserna tvingas här möta grovt våld av sällan skådad magnitud i en våldsam uppgörelse med internationella förtecken.
Brytpunkt: Uppsala är den femte romanen i Ulf Broberg och Peter Lundströms kritikerhyllade serie om det sårbara Sverige. Handlingen tar vid där duons fjärde verk Mannen från Tenhult slutar, nämligen i frågan om högerextrema krafters långsamma, målmedvetna framväxt i Sverige. Tack vare duons bakgrund inom infrastruktur och kvalificerade tjänster inom Polisen är insider-faktorn hög och beskrivningarna av såväl miljöer som händelseförlopp verklighetstrogna på gränsen till profetiska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brytpunkt Uppsala
  2. +
  3. Valborg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Valborg av Ulf Broberg (häftad).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Brytpunkt Uppsala. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Brypunkt: Uppsala av Ulf broberg & Peter Lundström
    Kristina Simar, 15 oktober 2009

    Jag hade lite svårt att komma in i handlingen. Kanske beror det på att jag inte läst några av de andra böckerna i serien. Boken var stundtals mycket spännande, men ibland var den mycket trögläst. Beror säker på att det är två författare. Den ena skriver med glöd och på ett intressant sätt som gjorde att jag sträckläste vissa sidor. Sedan kom det sidor som var mycket tråkigare och stelare skrivna, som tog längre tid att komma igenom. Men i det stora hela var boken klart läsvärd.

Visa alla 1 recensioner