Casanovas kvinna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2009-09-20
Förlag
Kalla kulor förlag
Dimensioner
215 x 146 x 25 mm
Vikt
436 g
SAB
Lz Hellberg, Åsa
ISBN
9789185535538
Casanovas kvinna (inbunden)

Casanovas kvinna

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2009-09-20

Slutsåld

Mer än hälften av alla svenskar bedrar sin partner. Med andra ord är de flesta av oss antingen bedragare eller bedragna.
Så säger cynikerna, alltså. Men det gäller förstås inte Lotta som efter en tids singelliv tycker att det är dags att träffa någon igen. Hon nätdejtar och får snabbt kontakt med Jonas. Den första riktiga träffen går fantastiskt och fjorton telefonsamtal, fem sms och tre mejl senare står han i hennes kök och gör köttfärssås. Allt rullar på i ett lyckorus. Jonas är helt enkelt en drömprins!
Men så upptäcker hon att Jonas har kvar sin annons på Match.com och att han är online där. Under affärsresan? På en lördagskväll? Det finns en förklaring, men sedan dyker nästa märklighet upp och nästa och nästa. Till slut tar Lotta mod till sig och undersöker i smyg Jonas mobil. Mängden SMS från olika kvinnor är oändlig.
Vem har hon släppt in i sitt liv? Jonas, hennes underbare Jonas, är sexmissbrukare. Lottas tillvaro faller samman. Men i stället för att ge upp, kämpar hon vidare, för att rädda sig själv och mannen som hon på något sätt fortfarande älskar.
Casanovas Kvinna är Åsa Hellbergs sanna historia. Ärligt, osminkat och uppriktigt berättar hon om toppar och bottnar, om svarta djup och hur man med hårt arbete och bra hjälp kan ta sin älskade och sig själv upp ur helvetet som bedragen och i förlängningen medberoende till en sexmissbrukare.
Casanovas Kvinna angår oss alla: lyckliga och olyckliga, bedragare och bedragna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Casanovas kvinna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. sexmissbruk & medberoende
  bonadea, 7 november 2014

  En jätte bra bok som berättar hur det är att leva med en sex beroende man, inte större skillnad på det och en alkoholist. I boken får vi följa Lotta och Jonas när de träffas första gången , går in i relation som på ytan verkar vara helt perfekt och plötsligt av en slump får Lotta reda på att Jonas är otrogen. Efter avslöjandet kommer det fram att det inte är en Kvinna utan väldigt många. Lotta lämnar inte Jonas istället bestämmer de sig för att kämpa , en kamp som nästan förgör Lotta .

 2. Betyg: 3,5.
  Britt-Marie Kullin, 20 februari 2010

  Den här boken var väldigt intressant. Det är en dokumentär och självbiografisk bok. Men den känns nästan mer som en roman. Mycket intressant att läsa om en kvinna vars man är sexmissbrukare. Hur hon reagerar och resonerar om hans missbruk och varför hon stannar kvar hos honom.

  Boken var väldigt bra skriven, till skillnad mot många andra dokumentära böcker. Och jag kan verkligen rekommendera boken.

 3. Casanovas kvinna av Åsa Hellberg
  Kristina Simar, 29 oktober 2009

  Vad jag tyckte: Denna bok är så känslosamt och fint skriven. Kan inte komma ihåg när jag sist läste en bok som berörde mig så mycket som denna. Stundtals strömmade tårarna. Jag kunde inte lägga den ifrån mig, samtidigt ville jag inte att den skulle ta slut. Jag levde mig in i varje litet ord, undrande hur en människa som upplevt allt detta kunde vara så förstående och kunna berätta så känslosamt om det. Hur orkade hon med allt? Själv hade jag aldrig haft det tålamodet som Lotta hade. Jag hade... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Åsa Hellberg

Bokvideo