Chill-Out : sanningen om klimatbubblan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2009-05-13
Upplaga
1
Förlag
Kalla kulor förlag
Dimensioner
208 x 135 x 17 mm
Vikt
260 g
SAB
Uh
ISBN
9789185535583
Chill-Out : sanningen om klimatbubblan (häftad)

Chill-Out : sanningen om klimatbubblan

(8 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2009-05-13

Slutsåld

Är vi lurade att tro på ett klimathot som inte existerar? Ja, menar Lars Bern och Maggie Thauersköld i sin bok Chill-out - sanningen om klimatbubblan .
Klimatdebatten präglas av makt, pengar och prestige. Och något som påminner allt mer om en närmast religiös övertygelse. Själva klimatlarmen bygger inte på verkliga observationer utan på resultat från körningar av datormodeller, som möjligen kan ge en uppskattning om hur ett system reagerar i närtid. Men att påstå att en datormodell kan ge oss mer eller mindre trovärdiga svar på vad som kommer att hända om 50, 100 eller 200 år är ren hybris.
Chill-out handlar om den skickliga konstruktionen av klimathotet och konsekvenserna av detta. Om hur politiker ogenerat utnyttjar det förtroende och den trovärdighet som vetenskapen har hos allmänheten.
Lars Bern och Maggie Thauersköld påstår ingalunda att de inte litar på vetenskapen som sådan. Men de vill visa hur vetenskapliga rön och metoder kan förvanskas och utnyttjas för politiska och ekonomiska syften. Hur våra ledare med få undantag okritiskt anammar det enkla budskapet och låter obevisade scenarier styra retorik och politik, samtidigt som de visar stor intolerans mot oliktänkande.
Chill-out handlar också om hur vårt dåliga miljösamvete på ett oerhört skickligt sätt utnyttjas av den gröna fundamentalismens svällande industri och hur klimatdebatten driver fram rader av kampanjer för ett klimatsmart leverne. Hur miljoner oroliga och engagerade människor som vill leva rätt luras till att tro att rena symbolhandlingar kan rädda vår planet, medan Solen och de stora världshaven helt saknar betydelse för klimatsystemet.
Författarnas uppfattning är att mänsklighetens begränsade resurser bör användas för att anpassa våra samhällen till det klimat som jorden och solen erbjuder oss och inte för att försöka bli herrar över klimatet.
Om vi sätter människan främst, vilket är vår roll i evolutionen, och vi verkligen bryr oss om mänsklighetens framtid, då borde vi främst se till att varje land får en rimlig chans till ekonomisk utveckling. Det kommer dock aldrig att ske så länge världens medier får fortsätta att förmedla en apokalyptisk framtidsbild och demonisera den molekyl med två atomer syre och en kolatom som utgör grunden för allt liv på jorden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Chill-Out : sanningen om klimatbubblan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Informativ
  HBj, 4 juni 2009

  Lättläst och informativt. Överlag sämre kvalitet på kurvor och diagram, men denna brist stimulerar fortsatt kunskapssökande.

  Denna bok fyller sin funktion för dig som inte redan är trosviss utan söker kunskap om de komplicerade mekanismer som styr klimat över tid.

 2. En insiktsfull bok i rättan tid
  Peter Stilbs, 20 maj 2009

  Detta är en bok man läser från pärm till pärm. Författarna tar upp alla aspekter av klimatbubblan, och visar hur obefintlig grund politikerna står på när de avser att vidta närmast samhällsomstörtande "åtgärder" för att "styra klimatet" - vakna !

 3. En kanonbok!
  Labbibia, 17 maj 2009

  Det här är en perfekt introduktion för dig som vagt börjat ana att allt kanske inte står rätt till i Svenska gammelmedias rapportering av det så kallade "klimathotet". Många av dagstidningarnas etablerade "sanningar" kastas över ända, och fram träder en bild som inte är speciellt smickrande för de tidningar, organisationer, politiker och företag som har mycket att vinna på domedagsprofetiorna vi matas med dagligen.

  Informativ, lättläst, och skrämmande. Skrämmande för dig som tror a... Läs hela recensionen

 4. Utmärkt bok!
  IE, 16 maj 2009

  Denna bok behövs verkligen! Sanningen svider alltid för de s.k "politiskt korrekta"! Utmärkt att "klimathjärntvättningen" av världens invånare kommer fram i ljuset! Tack till författarna för denna utmärkta bok! Klimatet på Tellus har alltid, och kommer alltid att ändra sig, oavsett vad vi små människor vill! Vi kan ändå inte ändra på klimatet som vissa försöker få oss att tro!

 5. Nya ingångsvinklar
  Jonny, 16 maj 2009

  Lars Berns och Maggie Thauerskölds goda språkliga förmåga, skarpsinne, ordenliga research, allmänbildning och en god gnutta humor gör boken intressant och klart läsvärd för alla intresserade av
  klimatfrågan. Jag är imponerad av vad man åstadkommit. Intressant, kul och lättläst. Användbar för alla som vill veta mer på ett begripligt sätt. Den tar också upp alla de ämnen som berör klimatfrågan: Vetenskapen, klimatpanelen, politiken, miljölobbyorganisationerna, medias roll, ekonomin och ene... Läs hela recensionen

 6. Äntligen
  FredrikC, 16 maj 2009

  Jag håller inte alls med Bosse K, han verkar ha läst fel bok. Jag tycker att boken ger en sansad och bra bild utav klimatdebatten.

 7. En kalkonbok
  Bosse K, 15 maj 2009

  Bern och Thauersköld skåpar ut vetenskaplig forskning som de inte gjort sig besvär att sätta sig in i.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna