Kreugermorden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2009-11-05
Upplaga
1
Förlag
Kalla kulor förlag
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
315 g
SAB
Hc
ISBN
9789185535606
Kreugermorden (häftad)

Kreugermorden

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2009-11-05
178
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kreugermorden Kan levereras innan julafton
Den femte spänningsromanen om Micke Norell: en initierad, internatio-nell bladvändare om stora och små svek.

Åldringen Elof Edgren har hela sitt liv burit på en hemlighet, fakta som om han bara hittar en sista pusselbit kommer att vända upp och ned på historien om finansmannen Ivar Kreuger.

När han en dag får oväntad experthjälp i sitt forskande, tvekar han inte och kort därpå är skandalen ett faktum.

En av de som Edgren försökt intressera för sina teorier är Micke Norell, som till att börja med följer händelserna på avstånd. Men när en nära vän mördas, och Edgren sedan försvinner, ser han ingen möjlighet att stå utanför. Jakten på mördaren för honom via New York, Istanbul och en liten italiensk badort tillbaka till Stockholm och en oväntad upplösning.

Kreugermorden är en historia om stora och små svek, ett debattinlägg om huruvida marknaden alltid har rätt (det har den inte) och en saga om moralens gränser när nära och kära är hotade.

Hans-Olov Öberg har jobbat i mer än två decennier på finansmarknaden, men är numera frilansande skribent, krönikör, musiker och bokförläggare. Kreuger-morden är hans sjunde roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kreugermorden
  2. +
  3. Weirdo

De som köpt den här boken har ofta också köpt Weirdo av Cathi Unsworth (inbunden).

Köp båda 2 för 417 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kreugermorden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hade hoppats på mer
    Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

    Jag läser för tillfället kursen investering och finansiering på högskola, och blev därför supertaggad när jag fann denna bok. En del av den ekonomiska historien handlar mycket om finansmannen Ivar Kreuger och hur hans liv slutade med självmord i Paris. Ett självmord som rymmer många konspirationsteorier. Jag personligen älskar böcker som, förutom en skönlitterär historia, även innehåller både historia och konspirationer. Därför blev jag mycket besviken på denna bok då det knappt fanns något s... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hans-Olov Öberg