Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-01-13
Förlag
Kalla Kulor Förlag
ISBN
9789185535941

Skamfläck E-bok

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2012-01-13

Styckköp

29
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sandra är tjejen som har växt upp på en av Sveriges finaste gator. Perfekt yta. Ingen kunde ana att hon lät äldre män våldta henne medan hon låtsades sova över hos sin kompis.

När Nadja var 15 år spreds nakenbilder på henne i skolan. Kroppen tappade betydelse. Hon kunde lika gärna använda den till det enda hon var riktigt bra på - sex.

Jocke är 17-åringen som låter sig utnyttjas av våldsamma sexköpare. För pengarna försörjer han sig själv och sin pappa.

Sandra, Nadja och Jocke är en bild av ett nytt Sverige, något vi gärna vill blunda för.

Alla var barn när de började sälja- och ha sex för att försöka låta ångesten i själen pysa ut.

Tyvärr finns Sandra, Nadja och Jocke på riktigt.

Berättelser som deras finns överallt runtomkring oss. I alla svenska städer och byar. I alla samhällsklasser. Med hjälp av ord, våld och hot står våra barn ut med allt sexköparna gör med dem - samtidigt som de kämpar för att bevara sin största hemlighet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skamfläck. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En viktig och okej skriven bok
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 25 september 2022

  Den här boken gillar jag bättre än "14 år till salu". Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför, men denna känns bättre upplagd och mer sammanflätad. Caroline Engvall väver in barnens egna skrivna berättelser på ett följsamt sätt. Berättelserna upplevs inte hackiga. För den intresserade finns det massor av fakta längst bak i boken, vilket är bra. Det känns som om jag följer en cirkel när jag läser; liknande saker händer gång på gång. Det är hemskt att ta del av sådana här berättelser. Och ... Läs hela recensionen

 2. Viktig men ingen höjdare!
  Malin H, 31 mars 2012

  Innan jag läste den här boken hade jag hört många, många som berättat hur bra den var så mina förväntningar var ganska höga när jag högg tag i den. Tyvärr infriades de inte till den grad jag hade hoppats på. Jag irriterade mig nästan direkt på språket och sättet att skriva på och jag gillar inte hur man blandar författarens ord direkt med vad personerna har mailat till henne. Det blir lite rörigt och jag tyckte emellanåt det var svårt att hålla isär Nadja och Sandra.

  Absolut är det e... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Caroline Engvall