Otryggare kan ingen vara (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (171.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Tomas Norström
Utgivningsdatum
2007-08-14
Förlag
Earbooks
ISBN
9789185553488
Otryggare kan ingen vara (ljudbok)

Otryggare kan ingen vara Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2007-08-14

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Otryggare kan ingen vara är den lika skakande som sanna berättelsen om tre syskon som tvingas växa upp med en mamma som inte kan ta hand om sig själv och än mindre dem. Mitt i det svenska välfärdssamhället lever dessa barn i en otrygghet som gränsar till det ofattbara.

De är helt utlämnade åt mammans ansvarslösa beteende och hennes lika omdömeslösa val av män.

Fadern till den äldsta dottern, försvinner snart ur bilden och pappan till de båda yngre sönerna hamnar på anstalt efter att ha dömts för hustrumisshandel och skadegörelse. Sedan följer en rad styvfäder, av vilka en har mördat sin hustru och sina två barn bara ett par år innan han flyttar in. En annan gömmer ett laddat gevär i lägenheten och misshandlar både mamman och barnen.

Det är en uppväxt fylld av alkohol, knark, misshandel, mobbning, svält och hot. Dottern tvingas som liten flicka ta hand om både hushållet och sin berusade mamma. Äldste sonen, som lider av en cp-skada, får i tonåren uppleva hur hans mamma stjäl hans pensionspengar och låter honom svälta. Och yngste sonen blir tidigt kriminell och narkoman och avlider endast 25 år gammal i en bilolycka.

Bengt-Åke och Agneta Cras har tidigare skrivit boken Bakom stängda dörrar som sålts i över 200 000 exemplar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna