En fantastisk idé : Operation Cobra : det största utpressningsförsöket i Sveriges historia (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (215.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2007-06-15
Förlag
Earbooks
ISBN
9789185553570
En fantastisk idé : Operation Cobra : det största utpressningsförsöket i Sveriges historia (ljudbok)

En fantastisk idé : Operation Cobra : det största utpressningsförsöket i Sveriges historia (ljudbok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2007-06-15

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
En dramatiserad berättelse om en av våra mest snillrika brottslingar och det största utpressningsförsöket i svensk historia!

Den 11 november 1983 samlas företrädare för ett sjuttiotal stora företag och statliga verk i Rikspolisstyrelsens lokaler på Kungsholmen i Stockholm. De är ditkallade av Säpo. Samtliga har under de senaste veckorna mottagit hot- och utpressningsbrev från en terroristorganisation som kallar sig Cobra och som kräver dem på sammanlagt 1,2 miljarder kronor. Om inte pengarna betalas ut kommer en terrorvåg att svepa över landet. Affären föranleder Operation Cobra en av de mest omfattande polisjakterna i Sverige dittills. Först efter 18 månader lyckas säkerhetspolisen identifiera hjärnan bakom aktionen och gripa den gäckande förövaren.

Dan Hansén och Jens Nordqvist har utifrån de offentliga rättegångshandlingarna och ett antal intervjuer skrivit en raffl ande och väldokumenterad bok om en otrolig händelse som inte tidigare berättats. Inte minst tecknar de ett levande porträtt av en ovanlig och ovanligt listig förbrytare.

Dan Hansén är forskare i statsvetenskap, specialiserad på krishantering inom ordningsmakten, och arbetar på Försvarshögskolan i Stockholm. Jens Nordqvist är frilansjournalist. Det var under arbetet med deras tidigare bok, KOMMANDO HOLGER MEINS, som de fick uppslaget till EN FANTASTISK IDÉ.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En fantastisk idé : Operation Cobra : det största utpressningsförsöket i Sveriges historia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Långrandig och seg
    Kanina, 15 januari 2018

    De många långa styltiga utdragen ur utpressarens dagböcker sänkte tempot rejält i denna bok. Synd, lite gallring hade den tjänat på.

Visa alla 1 recensioner