Long Tail (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2007-05-01
Förlag
Bonnier Fakta
Översättare
Mia Poletto Andersson
Originaltitel
The Long Tail
Medarbetare
Larsson, Emma (form)
Dimensioner
234 x 160 x 27 mm
Vikt
600 g
SAB
Qbcc,Qi
ISBN
9789185555086
Long Tail (inbunden)

Long Tail

Inbunden Svenska, 2007-05-01

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

Vad händer egentligen när allt i världen blir tillgängligt för alla? När det samlade värdet av miljontals produkter som endast har sålt några enstaka exemplar är detsamma eller till och med överstiger värdet av de få produkter som sålt i miljoner exemplar? När några ungar kan spela in en skiva utan att ha några vinstintressen och få samma spridning som en stor professionell medieorganisation?

I Long Tail visar Chris Anderson, chefredaktör på tidningen Wired, hur vi nått hit och vilka möjligheter som finns. "Även om vi fortfarande söker efter hits har de inte samma genomslag som tidigare. Vad vill konsumenterna ha istället? Inget särskilt. Deras preferenser sprids med vinden in i tusentals olika nischer", skriver han och förklarar att framtidens handel kommer att koncentreras på det som vi tidigare betraktat som felsatsningar. Det är inte längre att bli etta på Amazons bästsäljarlista som är affärsidén, utan att vara en del av den ändlösa svansen.

"Andersons bok har betytt mycket för Googles strategiska utveckling. Läs detta briljanta tidsdokument!" - Eric Schmidt, VD Google

http://www.longtail.com/
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

Chris Anderson, redaktör för Wired, visar i denna omtalade bok hur vår kultur idag kan komma till sant uttryck i en era då allt är omedelbart och prisvärt tillgängligt - framförallt är det synligt i musikbranschen och naturligtvis i böckernas värld (men exemplet Lego är slående!). Om du som Bokus gör 3,5 miljoner böcker köpbara så kommer i princip varje bok finna sin köpare och tusen blommor blommar. Den långa svansen-fenomenet hittar man dock i alla branscher. Detta är inte en regelrätt business-bok och de intressantaste avsnitten tycker jag är de som resonerar kring just samhällsutvecklingen; är vi alla individualister med vår egen iPod-soundtrack eller blir vi bara mer mångfacetterade och intressantare när vi alla lyssnar på olika musik, läser olika böcker och ser olika filmer? Tiden då alla såg Hyland på kvällen är förbi, tiden då alla lyssnade på Topp 40. Hitkulturens tyranni är förbi!

Ett måste att läsa för alla som vill förstå varför framtidens företag måste sälja mindre av mer.

Bloggat om Long Tail