Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2013-10-30
Förlag
Karolinska Institutet University Press
Illustratör/Fotograf
Annika Röhl
ISBN
9789185565535
Njurarna (e-bok)

Njurarna (e-bok)

De som håller oss i balans

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-10-30
139
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
I den här boken berättar Astrid Seeberger om raffinerade mekanismer, snillrika lösningar och om kroppens styrka och svaghet, allt sånt man behöver känna till när ens njurar gjort sig påminda.

Att veta mycket om njurarna och om olika behandlingar ökar möjligheterna att leva väl med njursjukdom och undvika svåra komplikationer. Njurarna är häpnadsväckande, de kan producera 180 liter urin om dagen - fast det mesta av vätskan går tillbaka till kroppen, vi utsöndrar vanligen bara 1-3 liter per dygn. Njurarna spelar en central roll för att bevara vatten-, salt- och syra-bas-balansen i vår kropp och i utsöndringen av slaggämnen. De bildar också livsviktiga hormoner.
När njurarna får problem får hela människan problem. Tidig upptäckt och behandling kan rädda njurfunktionen och förhindra att man behöver dialys och njurtransplantation. Vissa njuråkommor kan också undvikas om man vet hur de uppkommer.

Denna titel är en del av vår serie: Karolinska Institutets forskare skriver, som främst vänder sig till drabbade och deras anhöriga, men också till dem som är särskilt intresserade. Det finns böcker om: Alzheimer, Bröstcancer, Njurarna, Prostatacancer, Diabetes, Dyslexi, Multipel Skleros, Magen, Melanom, Hörseln och Reumatism
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Njurarna