Doktorns guide till gluten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2016-10-05
Upplaga
1
Förlag
Karolinska Institutet Universi
Medarbetare
Punsvik, Christoffer (form)
Illustratör/Fotograf
Christoffer Mahlknecht
Dimensioner
203 x 140 x 12 mm
Vikt
277 g
SAB
Vebr
ISBN
9789185565795
Doktorns guide till gluten (häftad)

Doktorns guide till gluten

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2016-10-05
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att äta glutenfritt har blivit otroligt populärt. Och det är kanske inte så märkligt, för Sverige är ett av de länder som har högst förekomst av celiaki (ofta kallat glutenintolerans) i världen. Men trots att 1-2 procent av svenskarna har celiaki så lever många omedvetna om sin sjukdom.

Frågorna kring gluten är många: Hur ser symptomen vid sjukdom ut? Är det alltid celiaki om man inte tål gluten? Vad kan man äta? Hur förändras ens liv? Och stämmer det att en glutenfri kost också är hälsosam?

I Doktorn guide till gluten ger Jonas Ludvigsson, läkare och professor, en pedagogisk introduktion till celiaki, glutenfri kost och andra glutenrelaterade sjukdomar. Boken vänder sig både till dig som redan har en diagnos och vill veta mer samt till dig som funderar kring ditt eget glutenintag.

"Den här boken kan ge dig kunskap som gör att du kan förstå din medmänniska, kollega, partner, familjemedlem eller dig själv Jag kan bara gratulera dig till att ha fått denna populärvetenskapliga bok i din hand."
-Christina Ralsgård, Generalsekreterare Svenska Celiakiförbundet

*

Jonas F Ludvigsson är professor i klinisk epidemiologi vid Karolinska Institutet och barnläkare vid Örebro Universitetssjukhus. Under åren 2014-2016 var han ordförande i Svenska Barnläkarföreningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Doktorns guide till gluten
 2. +
 3. Handla rätt för en giftfri barndom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handla rätt för en giftfri barndom av Anne Lagerqvist, Christine Ribbing, Karin Wallis (häftad).

Köp båda 2 för 281 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Doktorns guide till gluten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok med bra översikt
  Sara Elisabet, 31 december 2018

  Istället för att googla sig till all information, och inte veta vad som går att lita på, finns det mesta man behöver veta om celiaki i den här boken.

 2. Doktorns guide till gluten
  Elisabeth Andersson, 7 november 2016

  En bra faktabok om gluten som rätade ut många frågetecken om glutenintolerans för mig. Lagom stor i formatet, lätt att ta med.

Visa alla 2 recensioner