Min pappa hette Stikkan (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2008-09-09
Upplaga
1
Förlag
Anderson Pocket
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
285 g
SAB
Ijz Andersson, Stikkan
ISBN
9789185567423
Min pappa hette Stikkan (storpocket)

Min pappa hette Stikkan

(1 röst)
Storpocket, Svenska, 2008-09-09

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

Han har träningsoverallsbyxor på sig där han ligger orörlig på köksgolvet och hon tänker: "Bra jobbat pappa, Adidasbrallor är helt rätt. Nu är du är hippare än du tror!"

Det är fredagen den 12 september 1997. Folkskolläraren, textförfattaren, kompositören, musikförläggaren, managern och affärsmannen Stig "Stikkan" Anderson från Hova i Västergötland har slutligen kapitulerat för sjukdom, bitterhet och alkohol. Han hittades av dottern Marie Ledin, som först vägrar acceptera faktum.

Ett drygt decennium senare skriver hon pappas historia. Det är en mustig, märklig, musikalisk berättelse om en människa som 16 år gammal slog igenom med "Tivedshambo", men älskade jazz. Som skapade världssuccéen ABBA med hjälp av två portvakter och en kontorskör. Som när miljonerna rullade in fortfarande släpade hem en flätad korg med LP-skivor varje dag för att skriva texter i köket. Som instiftade Polarpriset för att bjuda världsartister på korv med bröd. Som trots en dagskonsumtion på sextio cigaretter och en flaska Long John alltid var först i skidspåret. En motsatsernas man. Maries pappa Stikkan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Min pappa hette Stikkan