Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2008-09-29
Upplaga
1
Förlag
Balkong Förlag
Medarbetare
Hjorth, Michel (form) / Cajsdotter, Emelie (foto)
Dimensioner
231 x 170 x 30 mm
Vikt
960 g
SAB
Qdfd
ISBN
9789185581221

Alla kungens hästar

(21 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2008-09-29
312
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Alla Kungens hästar tar sin början i mötet med en folkilsken ponny. Hon lärde mig två saker; att det finns ett annat sätt att kommunicera. Men för att det skall vara möjligt måste man radera ut alla skillnader i värde. Det kan inte finnas någon hierarki.
Den gången var jag elva år gammal och sedan dess har jag rest världen över, hela tiden med samma frågeställning. Är det nödvändigt att utöva dominans i hanteringen av djur? Och vore det möjligt för en människa att omsätta en ickehierarkisk princip i praktisk handling?
Jag reste till Jordanien efter en serie drömmar. Inte dagdrömmar, utan verkliga drömmar om natten. Dessa drömmar ledde fram till ett stuteri utanför Amman, där man föder upp arabiska fullblodshästar. Hästarna har tidigare tillhört Kung Hussein av Jordanien, och det sägs att de bär på speciella budskap. En legend, som visat sig vara högst relevant.
Med hjälp av en av stuteriets hästskötare, insåg jag till slut att det är möjligt. Det finns ett annat system, som inte bygger på underordning. Men för att det skall vara möjligt måste man först och främst lära känna sig själv. Det här är en berättelse om hopp, om självrannsakan och om en annan sida av Mellanöstern, som sällan kommer fram i nyhetsrapporteringen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alla kungens hästar
  2. +
  3. Den heliga hästen : i myter och religioner genom årtusenden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den heliga hästen : i myter och religioner geno... av Lotte Mjöberg (häftad).

Köp båda 2 för 522 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Alla kungens hästar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande innehåll, men ganska dåligt språk. Svårt att...
    Marisen, 16 maj 2013

    Spännande innehåll, men ganska dåligt språk. Svårt att hänga med i svängningarna, känns mer som personliga, lite fladdriga anteckningar för en eventuellt kommande bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Emelie Cajsdotter