Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2009-03-16
Upplaga
1
Förlag
Balkong Förlag
Medarbetare
Brunzell, Johan (form) / Löfgren, Christer (foto)
Dimensioner
230 x 277 x 25 mm
Vikt
1360 g
SAB
Ncaa
ISBN
9789185581306
Södermalm : minnenas Söder (inbunden)

Södermalm : minnenas Söder

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2009-03-16
308
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Christer Löfgren är en passionerad fotograf med känsla för miljöer som av olika anledningar står inför stora förändringar. I början av 1980-talet var han på ständig jakt efter spännande motiv. Då man idag tittar på hans bilder ser man hur snabbt stadsdelen Södermalm i Stockholm har förändrats. I jämförelse med dagens verklighet kan man, då snart trettio år passerat, uppleva en helt ny stadsdel. Författaren, stockholmsskildraren och tidigare journalisten Svante Björkum har skrivit texterna som beskriver Christer Löfgrens vackra bilder. Christer Löfgren har tidigare givit ut Gamla Stan En stad i staden och Vaxholm Fyra årstider.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Södermalm : minnenas Söder
 2. +
 3. Östra Södermalm - De gamla husen berättar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Östra Södermalm - De gamla husen berättar av Per Hedlund, Michael Nordin (häftad).

Köp båda 2 för 647 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Södermalm : minnenas Söder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nostalginjutning för den som sett Söder förändras
  Erica, 9 januari 2017

  När jag flyttade hemifrån 1973 så hamnade jag i Tanto. Därefter har jag bott på Brännkyrkagatan, Helenborgsg, Högbergsg, Tavastgatan & Torkel Knutssson, innan jag efter 43 år på västra Söder utlokaliserade mig själv till Norrtälje. Mina barn fick därmed också växa upp på Söder, vilket de tyckte var en ren vinstlott jämfört med de perifera villaområden där de flesta av våra vänner hamnade.
  Det mest slående när man bläddrar i boken är hur otroligt mycket som har förändrats under dessa år - ... Läs hela recensionen

 2. Minnenas Söder
  Svante Bernhard, 28 juli 2016

  Jättebra bok med många fina färgbilder. Man ser verkligen hur det såg ut då och hur det ser ut nu. Är då och då i Stockholm. Boken rekommenderas!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Södermalm : minnenas Söder