Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
504
Utgivningsdatum
2015-04-17
Upplaga
1
Förlag
Balkong Förlag
Medarbetare
runnström, Lasse (red.) / Wagner, Karin (red.) / Iliefski, Camilla (form)
Dimensioner
225 x 175 x 45 mm
Vikt
1240 g
ISBN
9789185581863
Den [o]hållbara förpackningen (häftad)

Den [o]hållbara förpackningen

Häftad Svenska, 2015-04-17
269
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Den(o)hållbara förpackningen analyseras svenska konsumentförpackningar från 1930-talet fram till idag. Boken består av tre delar där läsaren först får lära känna mjölkförpackningarna, som är livsmedelsbranschens kanske vanligaste men samtidigt mest krävande förpackning.
Därefter behandlas läkemedelsförpackningarna, en kategori som alltid har kännetecknats av ett högt säkerhetstänkande. Slutligen belyses de spektakulära men inte alltid så hållbara lyxförpackningarna vars främsta uppgift är att posera och förföra. I boken ges möjliga förklaringar till varför förpackningarna ser ut och fungerar som de gör. Den behandlar också förpackningens roll i utvecklingen mot ett hållbart samhälle. Den rikligt illustrerade boken är försedd med en omfattande inledning och käll- och litteraturförteckning samt avslutas med en Summary.

Boken är det samlade resultatet av ett flerårigt forskningsprojekt. De forskande författarna kommer från olika universitetsmiljöer och representerar skilda vetenskapsområden, metoder och traditioner. Teknikern Annika Olsson vid Lunds universitet sätter i sina bidrag fokus på de praktiska, ekonomiska och logistiska aspekterna på förpackningarna, etnologen Magdalena Petersson McIntyre vid Centrum för konsumtionsvetenskap, Göteborgs Universitet på genusfrågor, konstvetaren Karin Wagner från Chalmers tekniska högskola på visuell kommunikation och designhistorikern Lasse Brunnström från Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs Universitet på design- och kulturhistoriska aspekter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den [o]hållbara förpackningen
  2. +
  3. Makt : om Sveriges demokratiska underskott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makt : om Sveriges demokratiska underskott av Per T Ohlsson, Tommy Möller, Helena Wockelberg, Olof Petersson, Bo Pellnäs (häftad).

Köp båda 2 för 475 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den [o]hållbara förpackningen