Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2021-01-27
Förlag
Balkong Förlag
Medarbetare
Hjorth, Michel (form)
Dimensioner
233 x 177 x 23 mm
Vikt
858 g
ISBN
9789185581955

Det sjunger i gräset

(10 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-01-27
289
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När shetlandsponnyn Funny förklarade att hennes uppgift var att hjälpa människor, var det ingen av oss som förstod den fulla innebörden av vad det skulle innebära. Hennes knivskarpa precision liknande ingenting som någon av oss hade hört förut. Hon såg de mönster som vi så lätt fastnar i och upprepar. Enligt henne var tiden ett trassligt garnnystan, som ständigt korsade sitt eget spår, i ett oändligt antal vinklar. Samtidigt fanns det en kronologisk tidssekvens, i form av själva tråden. Przewalskis vildhästar berättade en historia om hur urhästarna till en början hade varit ett bytesdjur för människan. De jagades utför stup, i hela flockar. Om det fortsatte så, skulle hästen snart vara utrotad. Något måste göras. Och så kom det sig att en ensam, modig hingst stannade vid stupets rand, och vände tillbaka mot människan. Det var början på en lång period, då hästen tjänade människan. Främst i krig och arbete. Priset de betalade för sin överlevnad var högt, men nu stundade en ny era. En tid när hästen kan ges möjlighet att utföra sin egentliga uppgift; att bidra till att skapa en medvetandeförändring hos människan. Människan beskrivs av många andra arter, som den mest separerade. Vi har glömt varifrån vi kommer, och måste själva välja att finna vägen tillbaka. Det sjunger i gräset innehåller en mängd historier, där djur på olika vis har valt att hjälpa människor. I vår strävan att minnas vilka vi innerst inne är. Igenom rädslan att göra sig sårbar, i en obegriplig värld. Fram till den tröskel som skiljer vårt avgränsade medvetande, ifrån det eviga och ogreppbara. Det enda som i slutänden kan hjälpa oss att skapa en hållbar värld, i samvaro med andra arter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det sjunger i gräset
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Det sjunger i gräset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande och förtrollande
  Marie Winqvist, 7 september 2023

  Ojoj. En sådan upplevelse det är att läsa hennes böcker. Snudd på att man kan kalla dem sin bibel. Nya vinklar på stora sanningar från mästarsjälarna bland djuren.

 2. Stark läsupplevelse!
  Moona Kristin Björklund, 15 november 2021

  "Fullständigt outstanding" är denna bok.
  Med ett egenartat djup som, om vi lyssnade på vad djuren förmedlar, skulle kunna revolutionera vårt liv på jorden.
  Emelie Cajsdotters förmåga att tolka djuren är en skimrande GÅVA till oss människor med vårt ego som alltid har demolerat oss själva och allt levande omkring oss.
  Så: varmaste tack Emelie, och tack Bokus för att ni gav ut denna ljuvliga och väsentliga bok❣️🙏

 3. Djuren hjälper oss att minnas vilka vi är.
  Anette Hedberg, 4 april 2021

  Min upplevelse är att vi i vår ofta hektiska tillvaro har glömt bort visdomen som finns i vår icke-fysiska del. Djuren hjälper oss att komma ihåg vårt andliga ursprung. Emilia är fantastiskt bra på att förmedla detta!!💜

 4. Helt fantastisk!
  Beatrice Rudberg, 15 februari 2021

  Precis som Emelies andra böcker så är denna helt fantastisk, helt magisk! Jag ser så fram emot allt den har att lära mig❤

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Emelie Cajsdotter