Ett liv med Karol : mina fyrtio år vid Johannes Paulus II sida (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
225
Utgivningsdatum
2009-04-21
Förlag
Fredestad förlag
Originaltitel
Una Vita con Karol
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
420 g
SAB
Cjz Johannes Paulus II, påve
ISBN
9789185608157
Ett liv med Karol : mina fyrtio år vid Johannes Paulus II sida (inbunden)

Ett liv med Karol : mina fyrtio år vid Johannes Paulus II sida

Inbunden Svenska, 2009-04-21
229
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ett liv med Karol är ett intimt och ömsint porträtt av påven Johannes Paulus II, tecknat av påvens personliga sekreterare under 38 år. Stanislaw Dziwisz kan utifrån sin unika position ge en inblick i Johannes Paulus II dramatiska liv, både i det som utspelade sig inför öppen ridå och i det som försiggick i det privata.

I Ett liv med Karol blandas stora världshändelser med livet i Vatikanen. Här beskrivs påvens kraftmätning med det kommunistiska styret i Östeuropa, hans viktiga besök i hemlandet Polen och hans stöd till fackföreningen Solidaritet. Vi får följa honom på många av hans resor, och får även en glimt av resan till de nordiska länderna 1989. Det stora jubelåret 2000 finns beskrivet och Johannes Paulus reaktioner på den 11 september och det efterkommande Irakkriget. Som kontrast till detta får vi också följa med när Johannes Paulus II i hemlighet smiter iväg från Vatikanen för att åka skidor.

Stanislaw Dziwisz finns alltid i påvens närhet. Han står på Petersplatsen 1978 när man förkunnar valet av Karol Woytyla till Petri efterträdare, och släpps snabbt in till den nye påven. Dziwisz får ta emot Johannes Paulus II i sina armar när han sjunker ihop efter att ha blivit skjuten på Petersplatsen 1981 och han finns vid påvens sida när han ligger för döden. Dziwisz reflekterar: "Jag har följt honom ända fram till detta ögonblick i kyrkan, men härifrån har han fått gå själv och nu, på andra sidan, vem ledsagar honom där?"
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett liv med Karol : mina fyrtio år vid Johannes Paulus II sida
  2. +
  3. Benedictus XVI : en teologisk introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Benedictus XVI : en teologisk introduktion av Lars Cavallin (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »