Europas eviga dragkamp : tankar om Europa och Europeiska unionen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2015-05-29
Förlag
Catholica
Dimensioner
235 x 160 x 25 mm
Vikt
629 g
ISBN
9789185608485
Europas eviga dragkamp : tankar om Europa och Europeiska unionen (kartonnage)

Europas eviga dragkamp : tankar om Europa och Europeiska unionen

Kartonnage Svenska, 2015-05-29
239
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I en initierad och angelägen bok om Europa och Europeiska unionen (EU) tar författaren upp egna och andras tankar om Europa och dess efterkrigstida politiska experiment EU - båda två lika svårfångade som diskret charmfulla väsen, omdiskuterade och ifrågasatta, men samtidigt livskraftiga och önskvärda.

Boken behandlar ett antal centrala teman för både Europas och unionsprojektets idéer om Europa och europeiskt samarbete. Europas gränsproblematik, identitetsfrågan, demokratifrågan, fredsfrågan, imperietanken, nedslag i två nationella samtal om Europa (Sverige och Tyskland), röster om Europa, några exempel och tankar kring två städers politiska betydelse för Europas efterkrigshistoria (Berlin och Strasbourg), förödmjukelsens och skammens Europa, dragkampen mellan politik och ekonomi samt europeiska utmaningar i samtid och framtid. Författaren belyser också med exempel från dåtid (Karl den store) och nutid (Johannes Paulus II) Europas kristna arv och dess betydelse som ett växthus för den europeiska enandeprocessen.

Stefan Höjelid är docent i statsvetenskap vid Linnéuniversitetet och mångårig läroboksförfattare. Han är också styrelseledamot i Svenska nätverket för Europaforskning i statsvetenskap (SNES) och har tidigare på Sekel Bokförlag utkommit med antologin Turkey. From Tutelary to Liberal Democracy (2009).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Europas eviga dragkamp : tankar om Europa och Europeiska unionen
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stefan Höjelid

 • Reflex 123 grundbok uppl 2

  Hans Almgren, Anna Furelid, Stefan Höjelid, Erik Nilsson

  Reflex är en läromedelsserie i samhällskunskap för gymnasieskolan som består av tryckta elevböcker och digitala läromedel. Reflex 123, elevbok riktar sig till elever som läser kurserna Samhällskunskap 1-3 på något av de studieförberedande pro...

 • Reflex Plus elevbok uppl 2

  Hans Almgren, Anna Furevik, Stefan Höjelid, Erik Nilsson

  Reflex är en läromedelsserie i samhällskunskap för gymnasieskolan som består av tryckta elevböcker och digitala läromedel. Reflex Plus, elevbok är i första hand avsedd för kursen Samhällskunskap 1b. Här får du ett inspirerande och flexibelt lärome...