Docat : vad skall vi göra? - Katolska kyrkans sociallära (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2017-07-31
Förlag
Catholica
Översättare
Håkan Hammarén
Dimensioner
210 x 132 x 16 mm
Vikt
457 g
SAB
Cga
ISBN
9789185608560
Docat : vad skall vi göra? - Katolska kyrkans sociallära (häftad)

Docat : vad skall vi göra? - Katolska kyrkans sociallära

Häftad Svenska, 2017-07-31
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den katolska socialläran är mer aktuell än på mycket länge. Den oreglerade kapitalismens baksidor har blivit tydliga. Människor med svag position i samhället utnyttjas som billig arbetskraft med få eller inga rättigheter. En konfliktfylld värld skapar flyktingströmmar som i sin tur ger upp hov till sociala spänningar. I denna tid har påven Franciskus blivit en röst som manar oss till barmhärtighet och solidaritet. Och han öser ut den skatt som är den katolska socialläran.

Teamet bakom succén YOUCAT och efterföljande böcker i samma serie, har i år lanserat DOCAT som är en "populärvetenskaplig" presentation av Katolska kyrkans sociallära som den har utvecklats från Leo XIII:s Rerum novarum och framåt. Ambitionen är att tillgängliggöra Kyrkans sociallära för ungdomar (och andra) för att den skall göra det lättare för dem att i sina handlingar utgå från det som är sant, rättvist och kärleksfullt.

DOCAT är en presentation av Kyrkans sociallära. Den är tänkt att hjälpa unga katoliker att forma sina samveten och i sitt sociala och politiska engagemang. Den bygger på Bibeln, Katolska kyrkans katekes och Kyrkans dokument om socialläran som den också korsrefererar till. Den har samma uppskattade fråga/svar-upplägg som YOUCAT där svåra frågor om social rättvisa tas upp. Marginalerna är fulla av insiktsfulla citat av personer som Johannes Paulus II, Moder Teresa, Påven Franciskus och Påven Benedictus XVI. Där finns också utdrag ur påvarnas undervisning. Dessutom illustreras DOAT av YOUCAT:s roliga streckgubbar och massor av foton i färg.

DOCAT berör ämnen som: Kyrkans sociala uppdrag, sociala och digitala media, människovärdet, bioetik, solidaritet, subsidiaritet, person-begreppet, det gemensamma goda, familjen som samhällets grundsten, arbetet, välfärd och rättvisa, makt och moral, politiskt engagemang, fattigdom, globalisering, miljöfrågan, fred, socialt engagemang och mycket mer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Docat : vad skall vi göra? - Katolska kyrkans sociallära
  2. +
  3. Var du är, är vad du är

De som köpt den här boken har ofta också köpt Var du är, är vad du är av Mikael Kurkiala (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Docat : vad skall vi göra? - Katolska kyr...