Ur djupen av våra hjärtan : om prästen, celibatet och krisen i Katolska kyrkan (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2020-09-04
Förlag
Catholica
SAB
Ckb
ISBN
9789185608706
Ur djupen av våra hjärtan : om prästen, celibatet och krisen i Katolska kyrkan (häftad)

Ur djupen av våra hjärtan : om prästen, celibatet och krisen i Katolska kyrkan

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-09-04
179
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Ur djupen av våra hjärtan" är ett svar på de högljudda krav på en omstöpning av det katolska prästämbetet som rests de senaste åren. Författarna förklarar hur viktigt prästcelibatet är för hela Kyrkan, genom att visa att celibatet inte kan reduceras till en "ordningsfråga" utan är ett uttryck för prästens delaktighet i Kristus när han i mässan förnyar Korsoffret, och när han genom vigningen får sin identitet som Kyrkans brudgum.

"Prästämbetet genomgår en mörk tid. Sårade av avslöjandet av aldrig så många skandaler och förvirrade av oupphörliga ifrågasättanden av deras helgade celibat frestas präster av tanken på att ge upp och överge allt."

"Det var vår heliga plikt att påminna om sanningen om detkatolska prästämbetet. Ty genom det befinns hela Kyrkans skönhet vara ifrågasatt."

"Vi gör det i en anda av kärlek till Kyrkans enhet. Om ideologin splittrar, så förenar sanningen hjärtana. Att utforska frälsningsläran kan bara ena Kyrkan kring sin gudomlige Mästare."

"Sökandet efter sanningen kan bara göras i hjärtats öppenhet."

"Det är brådskande och nödvändigt att alla, biskopar, präster och lekmän, återfinner en trons blick på Kyrkan och på prästcelibatet som beskyddar dess mysterium. Denna blick kommer att vara det bästa skyddet mot splittringens och politikens anda, men också mot likgiltighetens och relativismens anda."

"Vi erbjuder således broderligt dessa reflexioner till Guds folk och, naturligtvis, i en anda av sonlig lydnad, till påven Franciskus."

(Utdrag ur "Ur djupen av våra hjärtan")
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ur djupen av våra hjärtan : om prästen, celibatet och krisen i Katolska kyrkan
 2. +
 3. Om tidegärden : kommentarer till psalmer och cantica i laudes och vesper

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om tidegärden : kommentarer till psalmer och ca... av Johannes Paulus Ii, Benedictus Xvi (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Gud eller ingenting : ett samtal om tron med Nicolas Diat

  Robert Sarah

  I denna intervjubok möter läsaren en av vår tids mest framträdande och vältaliga katolska röster, kardinal Robert Sarah från västafrikanska Guinea. Vi får läsa om hur franska missionärer, med livets som insats, kommer med den katolska tron till en...

 • Om tidegärden : kommentarer till psalmer och cantica i laudes och vesper

  Johannes Paulus Ii, Benedictus Xvi

  Psaltaren var Jesu bönbok. Det sägs i evangeliet att Jesus drog sig tillbaka till ensliga platser för att be till sin himmelske fader, att han tillbringade hela nätter i bön. Vad gjorde han då? Med största sannolikhet reciterade han Psaltaren. Han...